Reklam
Reklam
ozz jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
06 Haziran, 2024 12:08 tarihinde yayınlandı
0

Baylan’dan AK Partili Vekillere Teşekkür

Karabük Kent Meydanında yapımına başlanan Merkez Camii inşaat çalışmaları için AK Partili Milletvekilleri D. Ali Keskinkılıç ve Cem Şahin’in destekleriyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1 Milyon TL gönderildi.

Karabük Merkez Cami inşaatında demir ve beton seviyesinde %60’lı seviyelerine gelindiğini söyleyen Karabük Özel Sektör Haddeciler Derneği Başkanı Pehlivan Baylan,  AK Partili Milletvekilleri D. Ali Keskinkılıç ve Cem Şahin’in büyük destekleriyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığından dernek hesabına 1 Milyon TL’nin geldiğini söyledi.

Yapımına başlandığı günden bu yana büyük bir özveri ile çalıştıklarını ve Çevre Bakanlığı tarafından yapımı devam eden Millet Bahçesi ile birlikte bir bütün olduğunda da şehrin çehresinin değişeceği ve şehre farklı bir güzellik katacağını söyleyen Özel Sektör Haddeciler Derneği Başkanı Baylan; “Karabük Merkez Camii inşaatını aralıksız olarak devam ediyor. Yaklaşık 9 Milyon civarında tutan Müteahhit firmanın hakedişlerini ödemekte büyük bir zorluk çektik. Bu sürece gelinceye kadar şehrimizin sanayicilerine, iş insanlarına ve halkımıza verdikleri katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Yapımı devam eden Millet Bahçesinde çalışmalar sonlandığında da Karabük Merkez Camiyi bütünleştirerek şehrimizin adeta çehresinin de daha da güzelleşecek olmasından dolayı son derece mutluyum. AK Parti Milletvekillerimiz D.AliKeskinkılıç ve Cem Şahin’e bizlere verdiği büyük destekten dolayı da teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı ile olan görüşmelerin neticesinde derneğimiz hesabına 1 Milyon TL gelmiştir. AK Parti Milletvekillerimiz bundan sonraki süreçte de bizlere olan desteklerinin devam edeceğinden hiç şüphem yoktur” dedi.

Cami inşaatı tamamlandığında; Yaklaşık 2000 kişinin ibadet edebileceği, 65 araçlık kapalı otoparkı ve sosyal eklentileriyle çok modern ve görkemli bir yapının ortaya çıkacağını belirten Baylan; “ Ömrümüzün son baharında Karabük’ümüze böyle bir eser kazandırmak en büyük hayalimiz.  Karabük’ün Camisi olduğu için tüm Karabüklü hemşehrilerimizin  bir tuğlası olursa biz mutlu oluruz. Allah razı olsun deriz. Karabük’te çok yardımsever, yardım eden gizli kahramanlarımız var. Bizler önce Allaha daha sonrada kendimize güvenerek yola çıktık.Sanayicilerimizin, iş insanlarımızın, vatandaşlarımızınimkanları ölçüsünde camimizin yapımında yardımda bulunmalarını istiyoruz. Bu cami hepimizin camisi olacak. Yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Karabük Merkez Camii 2 Bin kişi kapasiteli olup ayrıca 2 bodrum kat yer alıyor. 1.190 metrekarelik 2’inci bodrum katı otopark, 1.430 metrekarelik 1’inci bodrum katında ise çok amaçlı salon, yemekhane ve şadırvanlar yer alıyor. 1.442 metrekarelik erkekler bölümü ve 540 metrekarelik bayanlar katının yanında, 1.190 metrekarelik avlu kısmı da caminin diğer ünitelerini oluşturuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
BDB82583 8C6B 4767 AC41 DB2A1BAA5A08
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
29 Mayıs, 2026 18:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

AYVALIK VE AKGÜL’DEN SAFRANOVA’YA ZİYARET

Karabük’ün tarım ve kırsal kalkınma alanındaki önemli projelerinden biri olan Lavanta Kokulu Safran Bahçesi Projesi “Safranova”, önemli isimleri ağırladı.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü olarak görevine devam eden Çetin Ayvalık ile geçmiş dönem Safranbolu İlçe Tarım Müdürü ve mevcut İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Akgül, Safranova’yı ziyaret ederek proje kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Gerçekleştirilen ziyarette heyete Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe eşlik etti. Heyet, proje hakkında bilgi alırken Safranova’nın geldiği noktayı değerlendirme fırsatı buldu.

Ziyarette konuşan Başkan Erol Altuntepe, Safranova’nın yalnızca bir tarım projesi olmadığını belirterek, kırsal kalkınma, turizm ve bölgesel marka değerine katkı sağlayan önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.

Altuntepe açıklamasında, “Bölgemizin tarım, kırsal kalkınma ve turizm potansiyeline önemli katkılar sunan, özellikle Safranbolu safranının gelecek nesillere aktarılmasına büyük destek sağlayan Safranova’nın kuruluşundan bugüne kadar olan süreçte büyük emekleri bulunan Çetin Müdürümüz ve Mehmet Müdürümüze teşekkür ediyorum. İlimizdeki görevleri sona ermesine rağmen projeye teknik anlamda destek vermeyi sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

Safranova’nın her geçen gün büyümesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Ayvalık ve Akgül’ün, projeyi takdirle karşıladığı belirtildi.

Başkan Altuntepe ayrıca, Safranova’ya destek veren Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal, meclis üyeleri ve oda üyelerine teşekkür ederek projenin bölge adına önemli kazanımlar sunduğunu vurguladı.

Öte yandan ziyaret kapsamında, bir süredir ortak çalışmalar yürütülen yeni proje hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu. Safranbolu’dan Bilecik ve İzmir’e uzanacak yeni projenin kısa süre içerisinde hayata geçirilmesinin planlandığı belirtilirken, detayların ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin