blank
Asuman Doğan tarafından
29 Haziran, 2025 13:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Batı Karadeniz İlleri Birliği Toplantısı Karabük’te gerçekleştirildi

Batı Karadeniz İlleri Birliği Toplantısı, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Karabük Anemon Otel’de geniş katılımla düzenlendi.

Toplantıya; Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, Karabük TSO Başkanı Fatih Çapraz, Haddeciler Derneği Başkanı Pehlivan Baylan ile Kastamonu, Zonguldak, Çankırı ve Sinop illerinden oda ve borsa başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Karabük Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Necmi Kandemir gerçekleştirdi. Kandemir’in ardından söz alan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Şakir Adem Yazıcı, TR81 bölgesi hakkında genel bilgiler vererek Karabük’ün ekonomik ve demografik yapısına ilişkin kapsamlı bir sunum yaptı.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fatih Çapraz ise konuşmasında Karabük’ün tarihçesinden başlayarak kentin güncel durumu hakkında kapsamlı bilgiler aktardı. Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişim süreci, Karabük’ün dış ticaret rakamları ve Filyos Limanı Projesi’nin bölgeye sağlayacağı katkılar üzerine değerlendirmelerde bulunan Çapraz, ayrıca lojistik merkezi kurulmasının önemi üzerinde durdu. Karabük’ün coğrafi konumu ve sanayi yapısı gereği böyle bir merkezin neden gerekli olduğunu vurguladı. Sunumunda, Batı Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın (BAKAP) kurulmasının bölgesel kalkınma açısından taşıdığı stratejik öneme dikkat çeken Çapraz, ayrıca Türkiye’de demir-çelik sanayisinin temellerinin atıldığı tarih olan 3 Nisan’ın “Sanayi Günü” olarak ilan edilmesi yönündeki taleplerini de dile getirdi.

Toplantıya katılan oda ve borsa başkanları, dernek başkanları ile iş insanları da sırasıyla söz alarak görüş ve değerlendirmelerini paylaştı. Katılımcılar, Karabük’ün ekonomik, sosyal ve sanayi alanlarında daha güçlü bir iş birliği zemini oluşturulması yönünde görüşlerini dile getirerek ortak hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

Toplantıda söz alan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, bölge illeriyle kurulacak güçlü iş birliklerinin hem Karabük hem de çevre iller için yeni fırsatlar yaratacağını belirterek, bu tür platformların dayanışmayı artıran, çözüm odaklı adımlara zemin hazırlayan önemli buluşmalar olduğunu söyledi.

Vali Mustafa Yavuz ise yaptığı konuşmada,  Batı Karadeniz illeri arasındaki iş birliğinin bölgesel kalkınmanın anahtarı olduğunu vurguladı.

“Toplantının üçüncüsü düzenleniyor. Daha önce alınan kararların gözden geçirilmesi ve bunların takibinin yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu kararların kurumsal raporlarla paylaşılması, ilerlememize büyük katkı sağlayacaktır.” diyen Valimiz, birlik ruhunun somut projelere dönüşmesi gerektiğini belirtti.

Birliğe, ilerleyen dönemde; Bolu ve Düzce’nin de dahil edilebileceğini ifade eden Vali Mustafa Yavuz, “Karabük olarak, bölgeyle çok güçlü sosyal ve ekonomik bağlarımız var. Çankırı, Kastamonu ve Bartın ile yalnızca sınır değil, aynı zamanda kültürel ve ticari yakınlık içerisindeyiz. Biz birbirimizi tamamlıyoruz; Karabük ne ise Kastamonu da odur, Zonguldak ne ise Sinop da odur.” dedi.

 “ORTAK SİNERJİYLE YENİ HİKÂYELER YAZABİLİRİZ”

Bölgenin orman varlığına ve doğal kaynak potansiyeline de dikkat çeken Valimiz Mustafa Yavuz, “Karabük’ün yaklaşık olarak %74’ü, Yenice’nin ise %86'sı ormanlarla kaplı. Yenice Blok Ormanları, Avrupa’nın korunması gereken 100 sıcak noktasından biri. Orman ürünlerinde ve demir-çelikte güçlü bir birikime sahibiz. Bu kaynakları birlikte uyumlaştırarak değerlendirebiliriz” dedi.

Kadın temsilinin artırılması gerektiğini vurgulayan Vali Yavuz, “Bugün 60 katılımcı arasında sadece 3 kadın var. Birliğe kadın eli değmeli. Onların katkıları önemli.” diyerek katılımcılara çağrıda bulundu.

Konuşmasının sonunda birlikteliğin önemine bir kez daha dikkat çeken Valimiz Mustafa Yavuz, “Karabük, Batı Karadeniz’in kalbidir. Cumhuriyet Kenti, Emeğin Başkentidir. Güçlerimizi birleştirerek ortak çalışmalar yapmalıyız. Lojistik Merkez çalışmaları, Eskipazar OSB’deki ilerleme ve sanayi yatırımlarıyla bölgeye büyük katkı sağlanmış olcacak. Bu iş birliği bize yeni ufuklar açacaktır.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Berkay Doğan tarafından
29 Haziran, 2025 14:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da bahçe sulamaya karşı denetim başladı

Safranbolu Belediyesi, yaz mevsiminde artan sıcaklıklar ve kuraklık riski nedeniyle içme suyu şebekesinden bahçe sulamasına yasak getirdi. Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda uygulamaya konulan yasak kapsamında, 15 Temmuz Mahallesi Küme Evleri bölgesinde ilk denetimler gerçekleştirildi.

Safranbolu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ortak yürüttüğü denetimlerde, mesken aboneliği üzerinden içme suyu ile tarımsal sulama yaptığı tespit edilen kullanıcılar hakkında tutanak tutuldu. Belediye, bu kişilere Kabahatler Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü Şefi Ali Türk, yaptığı açıklamada, içme suyunun yalnızca insani ve temel ihtiyaçlar için kullanılmasının önemine dikkat çekerek, “Safranbolu’nun nüfusu artıyor ve iklim değişikliği ile birlikte su kaynaklarımız üzerindeki baskı da büyüyor. Su sıkıntısı yaşamamak adına içme suyunun tarımsal sulama ya da başka bir amaçla kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu tür ihlallerde Belediye Meclisimizin aldığı karar doğrultusunda işlem yapılacaktır” dedi.

Safranbolu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, denetimlerin aralıksız süreceğini vurgularken, vatandaşları bilinçli su tüketimi konusunda duyarlı olmaya davet etti. Safranbolu Belediyesi, alınan tedbirlerin hem mevcut hem de gelecek nesillerin su ihtiyacını güvence altına almayı amaçladığını bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.