Reklam
Reklam

NEVRUZ ATEŞİ  KARABÜK’TE YANDI

dq212
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
24 Mart, 2026 15:18 tarihinde yayınlandı
0

Baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı, Karabük’te düzenlenen etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Karabük Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program, okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Karabük Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, daire müdürleri, vatandaşlar ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Nevruz’un Türklerin Ergenekon’dan çıkışını simgeleyen ve binlerce yıllık geçmişe sahip en eski Türk geleneklerinden biri olduğunu belirtti. Şahin, “Nevruz, yalnızca baharın gelişi değil, aynı zamanda doğanın yeniden canlanışını, umudun tazelenmesini ve hayatın döngüsündeki sürekliliği simgeleyen anlamlı bir gündür. Toprağın uyanışıyla birlikte insanın da kendini yenileme, geçmişin yüklerinden arınma ve geleceğe daha güçlü bir iradeyle direnme arzusunu temsil etmektedir” dedi.

Nevruz’un farklı kültürleri ortak değerler etrafında buluşturan köklü bir toplumsal bağ olduğunu vurgulayan Şahin, bu geleneğin birlikte yaşama iradesini, dayanışmayı ve karşılıklı anlayışı pekiştiren önemli bir kültürel miras niteliği taşıdığını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Nevruz’un anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Programda daha sonra Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş’ın katılımıyla geleneksel demir dövme ritüeli gerçekleştirildi. Yakılan Nevruz ateşinden atlayan protokol üyeleri ve öğrenciler, baharın gelişini coşkuyla kutladı.

Müzik eşliğinde devam eden etkinlikte katılımcılar eğlenceli anlar yaşarken, renkli görüntüler ortaya çıktı. Nevruz kutlamaları, ikram edilen pilavın ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Alaplı SGK Müdürlüğüne Muhammet Çetin atandı

alapli sgk mudurlugune muhammet cetin atandi Kd94LIuD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Alaplı İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğüne Muhammet Çetin atandı.

Alaplı ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğün’de 15 yıldır SGK Merkez Müdürlüğünde görev yapan Muhammet Çetin atandı.

Muhammet Çetin, Alaplı ilçesindeki yeni SGK binasının çalışma ortamının çok güzel olduğunu belirterek, ekip arkadaşlarıyla özverili bir şekilde çalışacağını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin