Reklam
Reklam
c12
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
01 Eylül, 2025 15:25 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Sözen’den Birlik Beraberlik Mesajı

İl Genel Meclisi’nin Eylül ayı ilk toplantısı yapıldı. Ağustos ayında yaşanan gerilimden eser kalmayan toplantıda Meclis Başkanı Ahmet Sözen yaptığı konuşma ile birlik beraberlik mesajı vererek, “Birlik ve beraberlik içerisinde aşamayacağımız hiçbir engelin olmadığını bir kez daha göstermekteyiz” dedi.

İl Genel Meclisi Eylül ayı ilk toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Sözen Başkanlığın gerçekleştirildi. Geçtiğimiz ay yaşanan tartışmaların geride bırakıldığının gözlendiği toplantıda Meclis Başkanı Ahmet Sözen yaptığı konuşmada “Birliğimizin, beraberliğimizin ve azmimizin bereketiyle Karabük’ümüzü daha güzel yarınlara hep birlikte taşıyacağız” dedi.

“Birlik ve beraberlik içerisinde aşılamayacak  hiçbir engelin olmadığını bir kez daha göstermeliyiz” diyen Başkan Sözen, yapılan çalışmalarda gösterilen başarıların gönül birliğiyle ortaya koyulan ortak gayretin eseri olduğunu ifade etti.

2025 YILINDA 196 BİN TON MALZEME ÜRETTİK

Cumayanı taş ocağında kurulan sabit konkasör tesisinde üretimin  tüm hızıyla devam ettiğini belirten Sözen, “2025 yılı itibariyle 196 bin ton malzeme üretimine ulaşmış bulunuyoruz.
Ayrıca Seyyar konkasörlerimizde 134 bin ton toplamda ise 330 bin ton alt yapı malzemesi ve asfalt agregası üretmiş bulunmaktayız
.

Geçmişte bütçe imkanlarımızı zorlayarak satın almak zorunda kaldığımız bu malzemeleri artık kendi imkanlarımızla üretebiliyor olmamız, kurduğumuz bu tesisin ne kadar isabetli bir yatırım olduğunu açıkça göstermektedir.

Bu başarı, gönül birliğiyle ortaya koyduğumuz ortak gayretin eseridir. Hep birlikte omuz omuza vererek, şehrimize ve köylerimize hizmet yolunda attığımız bu adım, gelecekte atacağımız adımların da teminatıdır. Birliğimizin, beraberliğimizin ve azmimizin bereketiyle Karabük’ümüzü daha güzel yarınlara hep birlikte taşıyacağız.

Bizler inanıyoruz ki; birlik ve beraberlik içinde alınan her karar, halkımızın yararına büyük hizmetlere dönüşmektedir. Bu meclisin ortaya koyduğu dayanışma ve ortak akıl sayesinde, önümüzdeki yıllarda da Karabük’ümüze değer katmaya devam edeceğiz.

Malumunuz olduğu üzere asfalt çalışma sezonundayız. Bu kapsamda Eflani, Ovacık ve Merkez ilçelerimizdeki asfalt programlarımızı başarıyla tamamladık. Şimdi ise Eskipazar ilçemizde çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Bugüne kadar 112.596 ton BSK üretmiş bulunmaktayız. Ürettiğimiz miktarın 23.378 tonunun satışını gerçekleştirip,

89.218 ton ’unu kullanarak 165 kilometre sıcak asfaltı hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu çalışmalar sadece yolları yenilemek değil; aynı zamanda köylerimizi, ilçelerimizi birbirine daha güçlü bağlarla kenetlemektir. Bizler için her yol, her asfalt,

Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran, gönülleri buluşturan birer hizmet köprüsüdür.

Birlik ve beraberlik içerisinde aşamayacağımız hiçbir engelin olmadığını bir kez daha göstermekteyiz. Tüm bu gayretlerimizin temelinde; milletimize olan sevdamız, ülkemize olan bağlılığımız ve hizmet aşkımız tamdır” dedi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanenin kartal yuvasi canca kalesi mxPigty8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Gümüşhane’nin kartal yuvası: Canca Kalesi

Gümüşhane’de “kartal yuvası”nı andıran tarihi Canca Kalesi, baharın gelişiyle birlikte ziyaretçilerin akınına uğradı. Yerden yaklaşık 150 metre yükseklikteki sarp kayalıklar üzerine kurulu kaleden Gümüşhane’yi kuş bakışı izleyen vatandaşlar hem şehrin eşsiz manzarasını seyretti hem de adrenalin dolu anlar yaşadı.

Gümüşhane’nin en ikonik tarihi yapılarından birisi olan ve şehir merkezini sarp bir kayalık üzerinden kuşbakışı izleyen yaklaşık 1500 yıllık Canca Kalesi, bahar mevsimiyle birlikte doğaseverleri ve fotoğraf tutkunlarını ağırlamaya başladı.

Roma döneminden günümüze kadar ulaşan Canca Kalesi, son dönemde Gümüşhanelilerin ve turistlerin gözde mekanı haline geldi.

Baharın gelmesiyle yeşile bürünen doğanın içinde, Harşit Çayı ve karlı dağ manzaraları eşliğinde kaleye çıkan vatandaşlar, bölgenin eşsiz güzelliklerini ölümsüzleştiriyor.

Kenti 150 metre yükseklikten gören konumuyla ziyaretçilerine panoramik bir görsel şölen sunan kaleye çıkan vatandaşlardan Şener Odabaş, baharın gelmesiyle yeşillenen doğayı ve açan çiçekleri fotoğrafladı.

“Ayaklarımız titredi ama değdi”

Canca Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğunu belirten Odabaş, kalenin tarihi değerine vurgu yaparak herkesi bu alanı görmeye davet ederek şunları söyledi: “Süleymaniye Mahallesi üzerinden buraya geldik. Baharın gelişiyle ortalık yeşillendi, harika çiçekler var. Canca Kalesi’nden Gümüşhane’yi izlemek bambaşka bir keyif. Fotoğraf çekerken açıkçası yükseklikten dolayı ayaklarım titredi ama bu manzaraya değer. Buraya bir seyir terası yapılması bölgeyi daha da güzelleştirecektir.”

Ziyaretçilerden Mehmet Kaçan ise Gümüşhane merkezinde yaşamasına rağmen kaleye ilk kez çıktığını belirtti. Kaçan, kalenin sunduğu manzarayı “müthiş bir ambiyans” olarak nitelendirdi.

Bir yanlarında tarihi Süleymaniye Mahallesi, önlerinde Gümüşhane kent merkezi ve Harşit Çayı’nın bulunduğunu ifade eden Kaçan, yüksek kesimlerdeki kar manzarası ile şehir merkezindeki bahar havasının aynı karede buluştuğunu dile getirdi.

Yerden yaklaşık 150 metre yükseklikte baş döndürücü bir noktada olduklarını ifade eden Kaçan, “Gümüşhane’yi, Harşit Çayı’nı ve karlı zirveleri buradan izlemek müthiş bir duygu. Tam bir kuş bakışı seyir noktası” ifadelerini kullandı.

Yükseklik Korkusu Olanlara Uyarı

Ziyaretçiler, kalenin sarp yapısı ve uçurum kenarındaki konumu nedeniyle oldukça dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Özellikle fotoğraf çekmek isteyenlerin uçurum kenarlarına yaklaşırken temkinli olması gerektiğini

belirten vatandaşlar, “Yükseklik korkusu olanlar için burası oldukça zorlayıcı olabilir, dikkatli gelinmesi gereken bir yer” uyarısında bulundu.

Canca Kalesi

Deniz seviyesinden yaklaşık 1530 metre yükseklikte bulunan ve milattan sonra 540 yıllarında Roma İmparatoru II.Justinyen tarafından yaptırıldığına dair bilgiler bulunan Canca Kalesi, Roma ve Bizans dönemlerinden itibaren stratejik bir savunma noktası olarak kullanıldı. Geçmişte bölgedeki gümüş madenlerinin güvenliğini sağlamak amacıyla kullanıldığı tahmin edilen kale, günümüzde ise Gümüşhane´nin en önemli turizm potansiyellerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin