Reklam
Reklam
baskan ozlu yeni bir olusuma ihtiyac var guJN7FmJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ağustos, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Özlü: “Yeni bir oluşuma ihtiyaç var”

DÜZCE(İHA) – Batı Karadeniz Kalkınma Birliği ve Düzce Belediye Lideri Dr. Faruk Özlü, BAKAB’ın isminin değiştirilmesi gerektiğini belirterek “Batı Karadeniz Turizm Birliği ismiyle bölgesel turizmi geliştirecek bir turizm birliğine dönüştürülmesi uygun olacaktır” dedi.

Batı Karadeniz’de yer alan vilayetlerin kalkınmasını ve iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan BAKAB, Düzce’de toplandı. Düzce Belediye Başkanı ve aynı zamanda BAKAB Lideri Dr. Faruk Özlü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı, Mutfak Sanatları Merkezinde yapıldı.

Toplantıya; Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Bolu vilayetlerinin valileri, belediye liderleri, üniversite rektörleri, vilayet özel yönetimleri ile ticaret ve sanayi odalarının liderlerinin yanı sıra TÜRSAB Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Lideri Ercan Güner katıldı.

Turizme odaklı yeni bir yapılanma önerisi

Başkan Faruk Özlü, BAKAB’ın 2004 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, kalkınma vizyonunun turizm odağında tekrar şekillendirilmesi gerektiğini söz etti. Batı Karadeniz’in Ankara, İstanbul ve Bursa üzere büyük kentlerin yakınında yer aldığına dikkat çeken Özlü, bölgenin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle önemli bir turizm potansiyeli taşıdığını vurguladı. Lider Özlü, “Bu potansiyeli harekete geçirecek yeni bir oluşuma gereksinim var. Biz diyoruz ki BAKAB’ın tüzüğünü ve ismini değiştirelim. Batı Karadeniz Turizm Birliği ismiyle bölgesel turizmi geliştirecek bir turizm birliğine dönüştürülmesi uygun olacaktır. Bu birlik üzerinden bu bölgedeki turizmi geliştirmek için uğraş gösterelim” dedi.

“Turizm sonlarını haritalar değil tabiat belirler”

TÜRSAB Batı Karadeniz Başkanı Ercan Güner de Lider Faruk Özlü’nün teklifine takviye verdiklerini belirterek, “Turizm hudutları haritalarla değil, tabiatla çizilir. Batı Karadeniz bu manada bütüncül bir destinasyon olma özelliği taşıyor. Şayet bu bölgeyi bir destinasyon olarak ele alabilirsek, burayı bir turizm markası haline getirebiliriz” formunda konuştu.

Toplantıda vilayetler ortasında iş birliğinin artırılması, bölge turizminin birlikte planlanması ve tanıtım stratejilerinin geliştirilmesi üzere bahisler ele alındı. Lider Özlü’nün teklifinin olumlu karşılık bulduğu toplantıda yapılacak düzenlemelerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cay ureticisinden ozel sektore fiyat tepkisi fLH63Cqy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çay üreticisinden özel sektöre fiyat tepkisi

ÇAYKUR yoğunluğun artmasıyla kontenjan uygulamasına geçince özel sektörde çay taban fiyatının altına düşerek üreticinin tepkilerinin hedefi oldu.

Bayram tatili boyunca çay toplayan üreticilerin çaylarını biran evvel bitirmek istemesi Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan fabrikalarda izdihama sebep oldu. İşleme kapasitesine ulaşan ÇAYKUR bu kez kontenjan ve randevulu sistem uygulamasına geçiş yapmak zorunda kaldı. Kurum her ne kadar ‘Acele etmeyin, çayınızın tamamını alacağız’ dese de bir an evvel çayını bitirmek isteyen çay üreticileri bu kez özel sektörlere yöneldi. Özel sektörler de çayın çok olmasından ötürü fiyat düşürünce üreticiler tepki gösterdi.

Özel sektör devlerinden Doğuş Çay’ın da fiyat düşürdüğünü ve bu durumun diğer özel sektörlerde karşılık bulduğundan şikayet eden çay müstahsili Nuray Kutlu, “Çaylar güzel, bunlar bizim mesleğimiz ama çok şikayetçiyiz. Böyle bir sistem olmaz. Bayramdan önce açılan kampanya nedeniyle herkes çayını topladı bitirdi. Yoğunluk oluşunca bayramdan sonra kontenjan uygulamasına geçildi. Doğuş Çay’a bizi gebe yaptılar. ÇAYKUR kontenjanı düşürdüğü için Doğuş Çay’da fiyatı aşağıya indirdi. 29 TL’ye indirdi. Bizimle borsa gibi oynuyorlar. Doğuş Çay ne yaparsa hepsi de onu yapıyor. Doğuş Çay bizi parmağında oynatıyor. Bütün özel sektörleri. Doğuş Çay ne diyorsa öbürleri de onu yapıyor” dedi.

Ayşe Kutlu isimli bir başka çay üreticisi ise, “Yaş çay sezonu güzel gidiyor ama hemen kontenjan düşünce özel sektörlerin eline düştük. Özel sektörlerin eline düşünce de haliyle fiyatları düşürüyorlar. İster istemez müstahsili kırıyorlar. Biz büyük zarardayız bu konuda ve şikayetlerimiz var” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin