Başkan Doğan: “Akalan Kalesi’ndeki çalışmaları yakından takip ediyoruz” - Karabük Haber Postası
baskan dogan akalan kalesindeki calismalari yakindan takip ediyoruz TgsYtJVm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Aralık, 2024 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Doğan: “Akalan Kalesi’ndeki çalışmaları yakından takip ediyoruz”

Karadeniz Bölgesi’nin ilk resmi arkeolojik kazısı olan Akalan Kalesi ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Akalan Kalesi’ndeki çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade ederek çalışmaların tarihsel önemine dikkat çekti.

Samsun Akalan Kalesi Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Kazı Heyeti Başkanı Arkeolog Dr. Michael Deniz Yılmaz’ı makamında ağırlayan Başkan Doğan, Akalan Kalesi’nin turizme kazandırılması noktasında da Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Akalan Kalesi Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Kazı Heyeti Başkanı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Araştırma Görevlisi Arkeolog Dr. Michael Deniz Yılmaz’ı makamında ağırladı. Ziyaretin ana gündemini Karadeniz Bölgesi’nin ilk resmi arkeolojik kazısı olan Akalan Kalesi oluşturdu.

Akalan Kalesi’nde yapılan çalışmaların tarihsel önemine dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Şehrimiz her konuda bir kültür hazinesi. Akalan Kalesi de bu hazinelerin en önemlilerinden biri. Bu değerin gün yüzüne çıkarılması adına sürdürülen arkeolojik çalışmaları biz de yakından takip ediyoruz. Akalan Kalesi’ndeki arkeolojik sürecin tamamlanması ve turizme kazandırılması noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli desteği vermeye hazırız” dedi.

“Kaçak kazılar arkeolojik bölgeye zarar veriyor”

Ziyarette gündeme gelen arkeolojik alanda zaman zaman yapılan kaçak kazılar konusunda da Başkan Doğan, “Akalan Kalesi’nde yürütülen çalışma şehrimiz için çok büyük öneme sahip. Orada tarihe ışık tutacak çok önemli bir çalışma yürütülüyor. Bu süreçte en fazla muzdarip olunan nokta ise arkeolojik kazı alanında yapılan kaçak kazılar ve define arama faaliyetleri. Yetkililerin de söylediği gibi Çatmaoluk köyünde bulunan Akalan Kalesi ve etrafındaki bölgede define ve buna benzer buluntular olamayacağı gibi, yapılan kaçak kazılar bölgedeki arkeolojik katmanlara da ciddi zararlar veriyor. Bu sürecin sekteye uğramaması, başarıyla tamamlanması adına herkese sorumluluk düşmektedir. Ben hemşehrilerimizin bu konudaki hassasiyetine güvenerek kaçak kazıların önlenmesi konusunda onların da dikkatli olmasını ve gerekli mercilere ihbarda bulunmalarını rica ediyorum. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin