Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlçe genelinde kar kalınlığı yer yer 1 metreyi aşarken, ilçe merkezi adeta kara gömüldü.
İlçe merkezinde günlerdir aralıksız devam eden kar yağışı sonrası cadde ve sokaklar beyaz örtüyle kaplandı. Park ve bahçelerde bulunan kamelyalar ise kar altında kalarak neredeyse tamamen görünmez hale geldi. Yoğun kar yağışı günlük yaşamda da aksamalara neden oldu. Karla mücadele çalışmaları kapsamında ilçe merkezinde ve mahallelerde kar küreme ve temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


19
Başçiftlik kar altında kaldı
10
Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti
Trabzon’un Araklı ilçesinde bir inşaatta çalıştığı sırada elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti.
Olay, Araklı ilçe merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ilçedeki bir inşaatta çalışan Ferhat Uzun (25), henüz belirlenemeyen bir nedenle elektrik akımına kapıldı. Akıma kapılan genç işçi, binanın temeli için açılan su kuyusuna düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Uzun’un olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Yapılan incelemenin ardından gencin cenazesi, otopsi yapılmak üzere adli tıp kurumuna gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

