Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

BARÜ’de ‘Türk Sporu’na değer katacak projeler sergilendi

Türkiye Yayın: 14.06.2023 11:53
Yazar:
BARÜ’de ‘Türk Sporu’na değer katacak projeler sergilendi

Türkiye’nin TÜBİTAK 2209 dahilinde en fazla proje üreten yükseköğretim kurumlarından biri olan Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri çalışmalarını sergiledi.
Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri olan Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri TÜBİTAK 2209-A dahilinde desteklenen projelerini sergiledi. Fakültenin fuaye alanında düzenlenen ve yoğun ilgi gören sergide TÜBİTAK 2209-A çerçevesinde 2022 birinci ve ikinci döneminde desteklenmeye değer görülen 30 projeye yer verildi.
BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Demirhan hedeflerinin proje kültürünü yaygınlaştırmak olduğunu belirterek 2023 yılı birinci çağrı döneminde 43 proje başvurusu yapıldığını ifade etti.

“BARÜ’lü öğrenciler 4 yılda 535 TÜBİTAK projesi üretti”
Proje sergisine katılan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, stantları ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında öğrenci ve danışmanlarından bilgi aldı. Proje kültürünün yaygınlık kazanması için belli aralıklarla ‘Proje Hazırlama ve Yönetme’ eğitimlerinin verildiğini hatırlatan Rektör Uzun, “Geride bırakılan 4 yılda öğrencilerimiz TÜBİTAK 2209 çerçevesinde 535 proje üreterek destek aldılar. Bu projelerden çeşitli yarışmalarda ödül alan, fikirden ürüne dönüşen ya da saygın dergilerde yayınlananlar oldu. Sadece bilgiyi aktaran değil, aynı zamanda üreten bir üniversite olmak hedefiyle sürdürdüğümüz çalışmalarla ’Tam bağımsız, güçlü Türkiye’ anlayışına katkı sunuyoruz” dedi.

“Türkiye yüzyılını inşa edecek öğrencilerimize güveniyoruz”
Rektör Uzun, bilim ve teknoloji temelinde katma değeri yüksek ürün ve hizmetler geliştirmek istediklerini de kaydederek “Bilgi üretim sürecinde Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine ve dönüşümüne liderlik edecek nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi önceliklerimiz arasında yer alıyor. Gençlerimize inanıyor, onların geleceğimizi inşa ve ihya edeceğini biliyoruz. Bu süreçteki gayretleri için Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan’ı, akademik ve idari insan kaynağımız ile tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca bizleri daha iyiye ulaşma konusunda destekleyen YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum. ‘Üreten Üniversite’ yolculuğundaki teşvikleri için TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal ile yakın ilgileri dolayısıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ömer Faruk Ursavaş’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kastamonu Yayın: 03.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen teknik gezide, Kastamonulu ahşap sektörü temsilcileri, Kayseri’de sektör ile ilgili çalışmaları inceleyerek bilgi alışverişinde bulundu.

Ağaç ve orman ürünleri sektöründe tecrübe paylaşımında bulunmak, işbirliği imkanlarını geliştirmek ve iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Kayseri’ye teknik bir gezi düzenlendi. Kastamonu ahşap sektör temsilcilerinin katıldığı iki günlük teknik gezi çerçevesinde Kayseri’nin ahşap ve mobilya sektöründe öncü kurum ve kuruluşlarına inceleme ziyaretleri gerçekleştirildi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kastamonu Yatırım Destek Ofisi tarafından organize edilen programın ilk gününde Erciyes KSS Yapı Kooperatifi, MOBİTEK mobilya fabrikası MOBİ Boya Fabrikası, KUMS Alışveriş Merkezi, KUMSMall Moda Show ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknik Koleji ziyaret edildi.

Erciyes KSS Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve proje koordinatörleri ile yapılan görüşmelerde kooperatifin yürütmüş olduğu projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, program çerçevesinde Kayseri’de ağaç işleri ve mobilya sektörüne yönelik yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Teknik koleje yönelik düzenlenen ziyarette ise OSB ve kolej arasındaki işbirliği, staj ve çalışma fırsatları ile kolejin öğrencilere sunmuş olduğu imkanlar ele alınarak, mesleki ve teknik eğitim ile OSB işbirliğinin istihdama yönelik katkısı değerlendirildi.

Teknik gezi programının ikinci gününde ise Kastamonu sektör temsilcileri ile birlikte Kayseri Model Fabrika ziyaret edildi. Tesise yapılan ziyaret ve incelemelerde yetkililerden projelere ilişkin detaylı bilgiler alındı. Ziyarette her iki ile yönelik yapılabilecek çalışmalara ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. Son ziyaretini mobilya sektöründe faaliyet gösteren ve model fabrikadan danışmanlık hizmeti alan bir firmaya gerçekleştiren heyet, yapılan verimlilik çalışmalarını ve üretim hattında gerçekleştirilen değişimleri yerinde incelemesiyle programını tamamladı.