Reklam
Reklam
barude 24 kasim ogretmenler gunu kutlandi TGjUgdNa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0

BARÜ’de “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlandı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) “24 Kasım Öğretmenler Günü” hasebiyle düzenlenen konferansta öğretmenlik mesleğinin dünü, bugünü ve yarını ele alındı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Eğitim Fakültesi tarafından “24 Kasım Öğretmenler Günü” münasebetiyle bir program düzenlendi. Geçmişten günümüze öğretmenliğin manası, geleceği ve eğitimde sevginin değerinin vurgulandığı program, BARÜ Eğitim Fakültesi Hoş Sanatlar Eğitimi Kısmından Arş. Gör. Dr. Ümit Koç’un flüt konseri ile başladı.

Programın açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Semerci, öğretmenlik mesleğinin bir hayat stili olduğunu vurguladı. BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya ise “Öğretmen, bir toplumun geleceğe uzanan köprüsüdür. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığı, çağlar boyunca her medeniyetin temel direği olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cehaletle çabayı vatan savunması kadar kutsal görmüştür. Öğretmenlerimiz; geçmişin bilgeliğini geleceğin umuduyla harmanlayan, bölgesel kalkınmaya katkı sunan ve eğitimde kaliteyi unsur edinen bu kurumun en pahalı varlıklarıdır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının akabinde geçilen programda emekli öğretmen Ahmet Burgucu öğretmenlik mesleğinde sevginin değerine değinerek ‘Sevgi’ isimli şiiri okudu. Ayrıyeten emekli öğretmen mesleki tecrübelerinden örnekler vererek öğretmenin öğrencisine verebileceği en kıymetli şeyin sevgi ve ilgi olduğunu belirtti.

BARÜ Fen Fakültesi Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Kısmından Prof. Dr. Ramazan Yılmaz “Yapay Zeka Çağında Öğretmenlik ve Araştırma” başlıklı sunumunda aktüel yapay zeka uygulamalarının eğitimdeki yerini anlattı.

Program kapsamında BARÜ Eğitim Fakültesi Hoş Sanatlar Eğitimi Kısmından Dr. Öğr. Üyesi Sevan Deniz tertibiyle düzenlenen “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” koro ve oratoryosu izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Program, günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
g
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Haziran, 2026 15:05 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Festival öncesi temizlik seferberliği

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve “Sakin Şehir” (Cittaslow) ağına üye olan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 27. Uluslararası Belgesel Film Festivali öncesi geniş çaplı temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çevre bilincini artırmak ve kente gelecek yerli ile yabancı misafirleri en iyi şekilde ağırlamak amacıyla ilçe genelinde çalışmalarını hızlandırdı.

Bu kapsamda ekipler, tarihi dokusuyla öne çıkan kentin simgelerinden olan tarihi çeşmeleri özenle temizleyerek bakımlarını yaptı.

Tarihi çeşmelerde yürütülen hassas çalışmaların yanı sıra, kentin birçok farklı noktasında bulunan otobüs durakları ve çöp konteynerleri de ekipler tarafından yıkanarak dezenfekte edildi.

Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, gerçekleştirilen bu çalışmalarla hem 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre temizliğine dikkat çekildiğini hem de kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri olan 27. Uluslararası Belgesel Film Festivali’ne hazırlık yapıldığı kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin