Bartın Gıda Sektörünün Sorunları Görüşüldü

Karabük Postası tarafından
26 Kasım, 2014 08:44 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BARTIN Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2. Meslek Komitesi Toplantısında Bartın gıda sektörünün Türkiye içindeki yeri, sektör problemleri ve sektöre verilen devlet destekleri konuları ile önemli gündem maddeleri görüşüldü. KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta katılım sağlayarak meslek komitesi üyelerine KOBİ destekleri hakkında bilgilendirme yaptığı toplantıya Meclis Başkanı Halil Çelen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Balık, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Birol Dikyurt, 2. Meslek Komitesi Başkanı İsmail Hakkı Toscu, 2 Meslek Komitesi Başkan Yardımcı Davut Dondurmacı ile meslek komitesi üyeleri katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu gözlenen kahvaltılı toplantıda Bartın gıda sektörünün Türkiye içindeki yeri, sektör problemleri ve sektöre verilen devlet destekleri konuları ile önemli gündem maddeleri görüşüldü. Bartın TSO Meclis Başkanı Halil Çelen’in oturum başkanlığını yaptığı toplantıda meslek komite başkanı ve üyelerinin tümüne söz verilerek meslek grupları ve sektörleriyle ilgili görüş ve önerileri dinlendi. Bartın TSO 2. Meslek Komitesi üyelerinin tek tek söz aldığı toplantıda, gıda sektörünün diğer sektörler içerisindeki yeri, gıda sektöründe üretici, toptancı, bayi perakendeci sorunları ve mevcut durumu, gıda sektöründe nakit dönüşüm süresine ilişkin sorunlar, gıda sektöründe rekabetin genel durumu, gıda sektöründe standartlar, gıda sektöründe stoklama ve problemleri, gıda toptancı, perakendeci, ve bayilerinde satış, pazarlama konularına değinilerek sorunlara yönelik çözüm önerileri görüşüldü. Gıda perakende sektörünün global mali kriz döneminde piyasanın canlı kalmasına katkı sağlayan önemli bir sektör olduğunu dile getiren Bartın TSO Meclis Başkanı Halil Çelen yaptığı konuşmada, "Sektörde büyümenin en temel koşulunun birlikte hareket etmekten geçmektedir. Bizler hem ilimize hem de sektörümüze nasıl katkı sağlarızın peşindeyiz. Tüm gücümüzle mesleğin birliği ve beraberliği adına çalışacağız. Oda yönetimimiz olarak Bartın’ın ticari yapısı ve sorunları ile özellikle sektörümüzle ilgili sizlerden gelen talepleri değerlendirerek gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Düzenlediğimiz meslek komiteleri toplantıları, paylaşım ve istişarenin önemine verdiğimiz değeri göstermektedir. İstişare toplantıları ile üyelerimizle daha güçlü bir iletişime sahip olacağız. Sorunlar paylaşılarak çözümlenir, bilgiler paylaşarak çoğalır. Bu birlikteliğimizin bir güç oluşturacağına inanıyoruz” dedi. Bartın KOSGEB İl Müdürü Addurrahman Usta ise katılımcılara işlerini geliştirerek bir adım ileri gidebilmeleri için devlet tarafından finanse edilen destekler hakkında bilgi verdi. Usta'nın sunumda KOSGEB tarafından yürütülen İş Birliği Güç Birliği Destek Programının detaylarını vererek bu programın sektörün gelişmesi adına önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

BEUN Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi’ne “Erişilebilirlik Logo Bayrağı” takdim edildi

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, IV. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı kapsamında "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" almaya hak kazandı.
"4. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı", Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle 12-13 Mayıs 2025 tarihlerinde Türkiye Manisiz Bilişim Platformu tertibiyle T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Takviye ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü, ASHB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, KTB Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliği ile Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi mesken sahipliğinde gerçekleştirildi.
Çalıştaya Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) ismine; BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir, Kütüphaneci Hasan Üstünkol katıldı. Çalıştay kapsamında ise BEUN Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Osman Demir "Materyal Erişilebilirlik" kümesinde, Kütüphaneci Hasan Üstünkol ise "Mekansal Erişilebilirlik" kümesinde çalışmalara katıldı.
Çalıştay sonucunda ise düzenlenen merasimle, manisiz erişilebilirlik imkanlarını sağlayan kütüphanelere "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" takdimi gerçekleştirildi. BEUN Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal’a, "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" takdiminde bulunuldu.
BEUN Kütüphanesinin aldığı "Erişilebilirlik Logo Bayrağı" hakkında açıklamada bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, "BEUN olarak ulusal ve memleketler arası alanda elde ettiğimiz muvaffakiyetlerde sürekli öğrenci odaklı bir yaklaşım sergiliyor olmamızın hissesi olduğunda hemfikiriz. Üniversitemiz akademik, kültürel, sportif ve sanatsal manada elde ettiği muvaffakiyetlerin yanında sürekli öğrencilerini bugünün ve geleceğin dünyasını odağa alarak insancıl ve etik kıymetler üzerinden yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bilhassa engelli öğrencilere ve engelli bireylere yönelik çalışmalarımız, toplumsal sorumluluk kapsamında attığımız adımlar sonucunda muvaffakiyet meyvelerini vermekte, Üniversitemizi her alanda olduğu üzere bu alanda da örnek üniversiteler ortasında konumlandırmaktadır. Bu sebeple kapsayıcı, bütünleştirici, mahzurları ortadan kaldıran öğretim kavrayışımız sonucunda kütüphanemizin ‘Erişilebilirlik Logo Bayrağı’ almasını çok büyük bir gurur ve memnunlukla karşıladık. Bu his ve fikirlerle başta bu aktifliklerin gerçekleştirilmesi için büyük uğraş sarf eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarımızın yöneticileri ile değerli işçilerine ve paydaşlara şükranlarımı sunuyorum. Ayrıyeten Üniversitemiz ismine bu muvaffakiyetin sağlanmasında emeği geçen başta Kütüphane idaremiz olmak üzere tüm akademik ve idari işçimize teşekkürlerimi sunuyorum" tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.