Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yer alan İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu, öğrencilerin bilim ve uzay hususlarına ilgisini artırmayı amaçlayan “Uzay ve Bilim Sokağı” projesine konut sahipliği yaptı.
Projenin açılış programına Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Lider Vekili Ergin Kabuk, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz ve çok sayıda davetli katıldı.
Proje kapsamında okulun giriş katındaki koridor, uzay temalı görsellerle baştan sona yenilendi. Güneş sistemi, led ışıklar ve üç boyutlu canlandırmalarla detaylandırılırken; tavana yerleştirilen yıldız efektleri ile öğrencilerin uzay atmosferini birebir deneyimlemesi sağlandı.
Ayrıca geçmişten günümüze uzay çalışmalarında öne çıkan bilim insanları kronolojik olarak tanıtıldı.3D yazıcı teknolojisiyle hazırlanan astronot figürleri ve ışıklı led füze maketleri dikkat çekti. Türkiye’nin astronomi alanında gerçekleştirdiği değerli çalışmalar, bilgilendirici afişlerle sunuldu. Öğrenciler, uzay temalı fotoğraflar, maketler ve icatlar ile projeye faal katkı sağladı.
Açılış merasiminde konuşan Kaymakam Adem Kaya, projenin öğrencilere erken yaşta bilim sevgisi aşılamak açısından büyük kıymet taşıdığını belirterek; “Uzay ve bilimle ilgili farkındalık oluşturan bu tıp projeler, çocuklarımızın hem hayal gücünü besliyor hem de gelecekteki meslek yönelimlerine katkı sağlıyor. Emeği geçen tüm eğitimcileri ve öğrencileri kutluyorum” diye konuştu.
Açılışın akabinde iştirakçiler, öğrencilerle birlikte projede yer alan panoları ve stantları gezdi. Öğrencilerle sohbet eden protokol üyeleri, bilim temalı bu çalışmanın örnek teşkil ettiğini lisana getirdi.


Çaycuma’da ’Uzay ve Bilim Sokağı’ açıldı
Yağlıdere Deresi’nde kaybolan amca Sedat Çelik’in cansız bedenine 4 gün sonra ulaşıldı.
Giresun’un Yağlıdere ilçesinde 23 Mayıs tarihinde balık avlamak için yeğeni ile birlikte dereye giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Sedat Çelik’in cansız bedenine, olay yerinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta ulaşıldı.
Sedat Çelik, yeğeni ile birlikte Yağlıdere Deresi’nde balık avladığı sırada akıntıya kapılarak kayboldu. Olayın ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları 4 gündür aralıksız sürdürülüyordu.
Dron destekli yürütülen çalışmalarda, Kaşdibi köyü köprüsü civarında dere içerisinde bir görüntü tespit edildi. Bunun üzerine belirtilen bölgede yoğunlaştırılan çalışmalar sonucunda Sedat Çelik’in cansız bedenine ulaşıldı.
Dereden çıkarılan Çelik’in cenazesi Yağlıdere Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

