Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2022 14:09 tarihinde yayınlandı
0

Banka Görevlilerinin Dikkati, Dolandırılmaktan Kurtardı

Karabük’te kendisini telefonda polis olarak tanıtan dolandırıcıya para göndermeye çalışan Karabük’te İlhan Ercan isimli şahıs telefonla dolandırılmaktan banka güvenlik görevlisinin dikkati sayesinde kurtuldu.

Karabük’te oto yıkama işi yapan İlhan Ercan’ı telefonla arayan kimliği belirsiz bir kişi ‘Üzerinize hat alınmış borcunuz var bu borcu ödemeniz gerekiyor’ diyerek kandırmaya çalıştı. Bu durumdan korkan ve daha sonra bankaya kredi çekmeye giden İlhan Ercan’ın şüpheli davranışlarını fark eden banka güvenlik görevlisi Volkan Dereli, kredi çekmeye çalışan şahsı uyararak dolandırılmaya çalışıldığını söyleyip, konuyu emniyet ekiplerine bildirdi.

100 bin lira dolandırılmaktan son anda kurtulan Ercan başına gelenleri Bölgenin Sesi’ne anlattı; “Bana bir telefon geldi. Şahıs kendisini polis diye tanıttı. Üzerinize hat alınmış yüklü borcunuz var bu borcunuzu ödeyin dediler. Bende üzerimde para yok dedim. Kart bilgilerimi istediler kartlarımda da param yoktu. Bankadan 100 bin lira kredi çekmemi istediler. Bende özel bir bankaya geldim 100 bin lira kredi çekmek istedim. Bu krediyi çekmeye çalışırken, güvenlik görevlisi arkadaş benden şüphelenmiş ve niye kredi çektiğimi sordu. Bende durumu ona anlattım, güvenlikçi arkadaş dolandırılmaya çalışıldığımı söyledi. Durumu polise bildirdi, bende 100 bin lira dolandırılmaktan kurtuldum.”

İlhan Ercan isimli şahsı dolandırılmaktan kurtaran Banka güvenlik görevlisi Volkan Dereli ise “ Bizler daha önce bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı eğitimler almıştık. Kredi çekecek arkadaşın hal ve hareketlerinden şüphelendim ve durumu kendisine sordum kendisine bana konuyu anlatınca dolandırılmaya çalıştığını anladım ve kredi çekmesini engelledim. Daha sonra konuyu polise bildirdim” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi onlemler ust seviyeye cikarildi LnuxxFnA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı

Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu.

Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, “Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin