Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ağustos, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Balıkçılar, ‘Vira Bismillah’ demek için hazırlanıyor

Karadenizli balıkçılar şu anda denizde bolca görülen palamutları avlamak için sezon hazırlıklarına devam ediyor. 1 Eylül’de ‘Vira Bismillah’ diyerek ağlarını atacak balıkçılar, palamuttan oldukça umutlu.
Denizlerdeki av yasağı 1 Eylül’de sona erecek. Balıkçılar sezonun ilk balıkları için Karadeniz’e ağ atmanın heyecanını yaşamak için şimdiden eksikliklerini gidermek için kolları sıvadı. Ağ, av malzemeleri, ekipman ve tekne bakım onarımlarına hız veren balıkçılar, yeni av sezonunda şu anda bolca görülen palamut ve istavriti tutmak için sabırsızlandıklarını ifade etti. Balıkçılar, bol ve bereketli bir sezon beklediklerinin altını çizdi.
“Bu sene bereketli bir sezon bekliyoruz, palamut ve istavrit bolca görülüyor”
Yaptıkları inceleme araştırmalara göre şu anda denizlerde palamut ve istavritin bol olduğunu dile getiren balıkçı Mustafa Malkoç, “Hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Bu sene denizde istavrit ve palamut bolca görünüyor. Eksiklerimizi tamamlamaya uğraşıyoruz. Bereketli bir sezon bekliyoruz. Yavru hamsiler de görüyoruz ama bu kadar çok palamut olduğunda hamsi sezona kalmıyor. Palamudun bol olduğu senelerde hamsiler genelde palamuda yem oluyor. Palamudun şişkinliği de ondan kaynaklanıyor. Geçen yıl palamut hiç olmadı, hamsi bol oldu. Biri olmasa biri bol oluyor. Bu döngü öyle devam ediyor. Şu anda ağları tamir ve bakım yapıyoruz. Her sene yaptığımız sezon öncesi bakımların yanı sıra teknelerimizi de sezona hazırlıyoruz” dedi.
“Sezonun başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz”
Balık avlamak için sabırsızlandıklarını vurgulayan balıkçı Erkan Yılmaz ise “Sezonun başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz. İnşallah bizim için hayırlı ve güzel bir sezon geçer. Balıkçı arkadaşlarımıza kazasız belasız bir sezon diliyorum. Şu anda da işimizin başındayız. Teknelerimizi ve ekipmanlarımızı sezona hazırlamaya çalışıyoruz. Ağ, av malzemesi ve teknelerin eksiklerini giderip, sezona yetiştirmeye çalışıyoruz. İşlerimizin çoğunu bitirdik ve geri kalanları için de gayret gösteriyoruz. Denizdeki gemileri kıyıya yanaştırıyoruz. Tek tek kıyıya aldığımız gemilerin tüm bakımlarını yapacağız. 1 Eylül’e bomba gibi hazır olacağız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Ekim, 2025 15:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, UCLG-MEWA’da Yeni Görevler Üstlendi

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Kongresi, bölge ülkelerinden yerel yönetim temsilcileri, uzmanlar ve ilgili paydaşların katılımıyla Konya’da gerçekleştirildi. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse de kongrede önemli görevlere seçilerek uluslararası düzeyde yeni sorumluluklar üstlendi.

Köse, UCLG-MEWA Yönetim Kurulu Üyeliği, Konsey Üyeliği ve MEWA Kadın Komisyonu Üyeliği görevlerine getirildi. Bu yeni sorumluluklarla birlikte Safranbolu’yu bölgesel ve küresel ölçekte temsil edecek olan Köse, kentlerin ortak sorunlarına çözüm üretilmesine yönelik çalışmalarda aktif rol alacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 2-4 Ekim tarihleri arasında Bayır Diamond Hotel & Convention Center’da düzenlenen kongrede, şehirlerin geleceğine yön verecek politika ve iş birliği modelleri masaya yatırıldı. Afetlerin tarım ve gıda sistemleri üzerindeki etkileri, yerel kalkınmada çatışma sonrası toparlanma ve barışın inşası gibi başlıklar ele alındı.

Yeni görevleriyle birlikte uluslararası yerel yönetimler ağında Safranbolu’yu temsil edecek olan Başkan Köse, dayanışma ve ortak stratejilerin önemine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu.

“Afetlere karşı dirençli şehirler inşa etmek, gıda güvenliğini sağlamak ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek için uluslararası iş birliği büyük önem taşıyor. Bu tür platformlar, kentlerimizin geleceğini şekillendirecek ortak stratejilerin oluşması açısından değerli fırsatlar sunuyor.”

Bizi sosyal medyadan takip edin