Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Bakterilerden Oluşan Resim Sergisi Açıldı

Gündem Yayın: 24.11.2022 11:12
Yazar:
Bakterilerden Oluşan Resim Sergisi Açıldı

Karabük’te Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Şerife Yılmaz’ın bakterilerden çizdiği resimler ‘Mikroboyata ve Yağlı Boya Resim Sergisi’nde sergilenmeye başladı.
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Şerife Yılmaz, Agar Sanatına ilgi göstererek bakterilerden resim yapmaya başladı. Portrelerin yanı sıra lale, kız kulesi, gün batımında pelikan ve barış güvercini gibi çalışmalar yapan Yılmaz, eserlerini hastane içerisinde açılan ‘Mikroboyata ve Yağlı Boya Resim Sergisi’nde sergilemeye başladı.
Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Şerife Yılmaz, “Biz Mikrobiyoloji alanında ihtisas yaptığımız ve mikrobiyoloji uzmanı olduğum için bütün renklere hakimim. Yağlı boya yapmaya başlamıştım. Bunu yapmaya başladıktan sonra bunu besiyerilerde de yapanları da biliyorduk. Ben de denemek istedim. Kullandığımız besiyeri pembe, yeşil, sarı , kırmızı gibi renk renk olabiliyor. Bir gün kız kulesini yağlı boya yapmıştım. Birde bakterilerle de yapmak istedim” dedi.
Resim çizimi öncesi neler yapacağını planladığını belirten Yılmaz, “Hangi bakterileri kullanacaksam onları seçiyorum. Daha sonra onları besiyeri de bakterileri kürdanla alarak daha sonra resim şeklinde sürüyorum. Bir kız kulesi yapacaksam onun sınırları şeklinde sürüyorum” diye konuştu.
Yılmaz, bakterileri ilk sürdüğünde hiçbir şey görünmediğini ifade ederek, şunları söyledi: “Çünkü bakterilerin ürümesi için bakterilerin bir süreye ihtiyacı var. En az 18-24 saate ihtiyaç var. Aslında ilk yaptığımızda ne çıkacak bilmiyoruz. Daha sonra bakterilerin üremesi için en iyi ortam olan 35 derecelik inkübatörlerimize kaldırıyoruz. Bir gün sonra bakıyoruz. Tabi bazen bakteri yayılabiliyor. Renkler birbirine karışıyor. Bakterileri karıştırmadan sürmeye dikkat etmek lazım ama en net halini ertesi gün görebiliyoruz.”
Yılmaz, bakterilerin zararlı olduğu için sergilenemediğini ve resim olarak sergileyebildiklerini aktardı.
KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nihat Yılmaz, Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Şerife Yılmaz’ın yağlı boya sergisinin yanında mesleğinin gereği yaptığı işi sanata döktüğünü kaydederek, “Mesleğinde çalıştığı mikroplarla besiyeri de resim yaptığını söyledi. Bizde bunu sergide sergileyeyim dedik” ifadelerini kullandı. (İHA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kastamonu Yayın: 03.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
KUZKA’dan ahşap sektörü temsilcilerine teknik gezi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen teknik gezide, Kastamonulu ahşap sektörü temsilcileri, Kayseri’de sektör ile ilgili çalışmaları inceleyerek bilgi alışverişinde bulundu.

Ağaç ve orman ürünleri sektöründe tecrübe paylaşımında bulunmak, işbirliği imkanlarını geliştirmek ve iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Kayseri’ye teknik bir gezi düzenlendi. Kastamonu ahşap sektör temsilcilerinin katıldığı iki günlük teknik gezi çerçevesinde Kayseri’nin ahşap ve mobilya sektöründe öncü kurum ve kuruluşlarına inceleme ziyaretleri gerçekleştirildi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Kastamonu Yatırım Destek Ofisi tarafından organize edilen programın ilk gününde Erciyes KSS Yapı Kooperatifi, MOBİTEK mobilya fabrikası MOBİ Boya Fabrikası, KUMS Alışveriş Merkezi, KUMSMall Moda Show ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknik Koleji ziyaret edildi.

Erciyes KSS Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve proje koordinatörleri ile yapılan görüşmelerde kooperatifin yürütmüş olduğu projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, program çerçevesinde Kayseri’de ağaç işleri ve mobilya sektörüne yönelik yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Teknik koleje yönelik düzenlenen ziyarette ise OSB ve kolej arasındaki işbirliği, staj ve çalışma fırsatları ile kolejin öğrencilere sunmuş olduğu imkanlar ele alınarak, mesleki ve teknik eğitim ile OSB işbirliğinin istihdama yönelik katkısı değerlendirildi.

Teknik gezi programının ikinci gününde ise Kastamonu sektör temsilcileri ile birlikte Kayseri Model Fabrika ziyaret edildi. Tesise yapılan ziyaret ve incelemelerde yetkililerden projelere ilişkin detaylı bilgiler alındı. Ziyarette her iki ile yönelik yapılabilecek çalışmalara ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. Son ziyaretini mobilya sektöründe faaliyet gösteren ve model fabrikadan danışmanlık hizmeti alan bir firmaya gerçekleştiren heyet, yapılan verimlilik çalışmalarını ve üretim hattında gerçekleştirilen değişimleri yerinde incelemesiyle programını tamamladı.