Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Temmuz, 2023 10:07 tarihinde yayınlandı
0

Bakımevinde hastaya şiddet uygulayan şahıs gözaltına alındı

İstanbul Büyükçekmece’de bir bakımevinde hastaya şiddet uygulayan şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Büyükçekmece’de faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelli Bakımevinde çalışan bir kişi, iddiaya göre bir hastaya şiddet uygulayarak, “Beni seviyor musun?” diye sormuştu. Görüntüyü çeken kişi ise o anları gülerek kaydetmişti. Yürekleri sızlatan görüntünün sosyal medyada paylaşılmasının ardından büyük tepki oluşmuştu. Şiddet uygulayan N.C. isimli şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Bakımevinde hastaya şiddet uygulayan şahıs gözaltına alındı

İstanbul Valiliği: “Bakımevinde çekildiği tespit edilen görüntüler üzerine idari soruşturma başlatılmıştır”

İstanbul Büyükçekmece’de bulunan bir bakımevinde çalışanların hastalara şiddet uyguladığı görüntüler üzerine İstanbul Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, “Bakımevinde çekildiği tespit edilen görüntüler üzerine idari soruşturma başlatılmıştır. Engelli bakım merkezinin faaliyetlerine son verilmiş olup, merkezde kalan engellilerimizin çevrede bulunan uygun bakımevlerine yerleştirilmeleri kararı alınmıştır” denildi.

Büyükçekmece’de faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelli Bakımevinde çalışan bir kişi, iddiaya göre hastaya şiddet uygulayarak, “Beni seviyor musun?” diye sormuştu. Görüntüyü çeken kişi ise o anları gülerek kaydetmişti. Yürekleri sızlatan görüntüler, sosyal medyada paylaşılmasının ardından büyük tepki toplamıştı.

İstanbul Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, idari soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Açıklamada, “24.07.2023 tarihinde Büyükçekmece ilçemizde faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelli Bakımevinde çekildiği tespit edilen görüntüler üzerine idari soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma çerçevesinde olayın yaşandığı engelli bakım merkezinin faaliyetlerine son verilmiş olup, merkezde kalan engellilerimizin çevrede bulunan uygun bakımevlerine yerleştirilmeleri kararı alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari süreç devam etmektedir” denildi.

Bakımevinde hastaya şiddet uygulayan şahıs gözaltına alındı

Özel bakımevinde hastaya şiddet uygulayan personel hakkında suç duyurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul’da özel bir bakımevinde bir hastaya hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı iddia edilen personelin iş akdinin feshedildiğini ve suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından İstanbul’da özel bir bakımevinde görev yapan personelin hastaya hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı görüntülerle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, görüntülerde yer alan personelin iş akdinin özel bakım merkezi tarafından feshedildiği belirtilirken, ayrıca söz konusu şahıs ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan İstanbul’da özel bir bakımevinde görev yapan personelin hastaya hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı görüntülerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Silivri’de özel bir bakımevinde meydana gelen olayın paylaşılmasının ardından İl Müdürlüğümüze bağlı ekipler ivedilikle ilgili bakım merkezine giderek gerekli incelemelerde bulunmuştur. Görüntülerde yer alan personelin iş akdi özel bakım merkezi tarafından derhal feshedilmiş, ayrıca söz konusu şahıs ile ilgili olarak tarafımızdan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Olayın gerçekleştiği özel bakım merkezinin idari soruşturma tamamlanana kadar kapatılmasına, hizmet alan vatandaşlarımızın güvenli kuruluşlara sevk edilmesine karar verilmiştir.” (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
amasrada bir evde cikan yangin koy konagina ve camiye sicradi Xuv44AVw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasra’da bir evde çıkan yangın köy konağına ve camiye sıçradı

Bartın’ın Amasra ilçesinde bir evde çıkan yangın, köy konağı ve camiye sıçradı. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre Amasra’ya bağlı Şükürler köyünde bir evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede evin yanından bir cami ve köy konağına sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangını söndürme çalışmaları devam ederken, ev cami ve köy konağında büyük çaplı hasar meydana geldiği öğrenildi.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin