Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Şubat, 2018 08:46 tarihinde yayınlandı
0

Bakan Sarıeroğlu, gaziyi ve şehit ailesini ziyaret etti 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, TSK’nın Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı sırasında terör saldırısında gazi olan Uzman Çavuş Yasin Yalçın ile aynı saldırıda şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın ailesini ziyaret etti.
Karabük’te bakanlığına bağlı İl Müdürlüklerinin hizmet binalarının açılışı ile bir dizi ziyaretlerde bulunan Bakan Sarıeroğlu, Zeytin Dalı Harekatı’nda 7 Şubat’ta meydana gelen saldırıda gazi olan Uzman Çavuş Yasin Yalçın’ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bakan Sarıeroğlu daha sonra Safranbolu ilçesine geçerek burada da aynı saldırıda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın ailesini ziyaret etti. Bakan Sarıeroğlu ziyaretinde, anne Ülker Akpınar ve baba İsmail Akpınar ile şehidin eşi Hafize Nur Akıpnar’a başsağlığı dileklerini ileterek, hizmete açtıkları Sosyal Güvelik Kurumu İl Müdürlüğü binasına şehit Ömer Bilal Akpınar’ın ismini verdiklerini söyledi.

Başlıksız 2 kopya 17

Bunun üzerine gözyaşlarına boğulan anne Ülker Akpınar, şehit oğlunun mesajı çok güzel verdiğini söyleyerek, “Bir ve birlik olacağız. Vatan hainlerine fırsat vermeyeceğiz. Bir kere daha anladım ki, bin tane Ömerler geliyor. Bizim milletimizi kimse bölemeyecek. Herkes iman gücüyle, küçük çocuklar bile anneciğim bizde gideceğiz askere diyor Ömer abilerini görünce. Üzülürüm ağlarım, anneyim ben ama elhamdülillah vatanım ve bayrağım için dedelerimiz ve ninelerimiz nasıl gittiyse bizim evlatlarımızda gidecek ki, bizden sonra gelenler de rahat yaşasın. Çok gururluyum elhamdülillah, kibir’e sokmasın. Çocuğum bilinçli gittiği için çok gururluyum. Allah öyle Ömerlerin sayısını çoğaltsın, vatan ve bayrak sevgisi versin. İstiklal Marşını Mehmet Akif Ersoy boşuna mı yazdı. Şiirler boşuna mı yazıldı. Bu vatan bizim. Biz başka ırktan olanları kabul ederiz, bakma gücümüz var. Bizi kim kabul eder vatansız kalırsak. O zihinlerini bir toparlasalar da bu vatan için milletvekili bir ucundan, ev hanımı bir ucundan, öğretmen bir ucundan, herkes silah kuşanıp askere gidecek değil ya. Herkes üzerine düşen görevi hakkıyla yapacak ki, Türkiye Cumhuriyeti ahirete kadar bizim kalacak. Dili, dini, mezhebi, ırkı her gruptan insan var. Herkes vatanına sahip çıkacak aklını başına alacak. Biz kafirlere yem olmayacağız. Olamayız, Türk milleti olamaz. Tarihinde yok ki böyle bir şey. Bunu anladırlar. Bizim Mehmetlerimiz, Ahmetlerimiz, Ömerlerimiz yetişiyor” dedi.
Ziyarette Bakan Sarıeroğlu, şehit annesi Ülker ve baba İsmail Akpınar’a oğullarının cenaze töreninde meydanı dolduran 10 binlerin oluşturduğu Türkiye siluetinin bulunduğu ve üzerinde ‘Türkiye Uğurladı’ yazan resim hediye etti.
Bakan Sarıeroğlu, TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Kemal Çeber, Milletvekili Burhanettin Uysal ile bazı protokol üyeleri de hazır bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
d7fba935 8957 4a39 8fec a330277c4455
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
06 Mayıs, 2026 15:41 tarihinde yayınlandı
0

Kardemir’de İSG kültürü güçleniyor

KARDEMİR A.Ş., 4–10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında düzenlediği kapsamlı etkinliklerle güvenli çalışma kültürünü bir kez daha gündeme taşıdı. Karabük Kardemir Eğitim Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker başta olmak üzere şirket üst yönetimi, yöneticiler ve çok sayıda çalışan katıldı.

Programda, iş sağlığı ve güvenliğinin üretim süreçlerindeki kritik rolü, güvenli davranış alışkanlıklarının önemi ve önleyici yaklaşımın çalışma hayatına katkıları ele alındı. Etkinlikte ayrıca İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kılıç ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Demir konuşmacı olarak yer alarak katılımcılara bilgi ve deneyimlerini aktardı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kaizen sunumlarında ise sahadaki iyi uygulamalar ve iyileştirme çalışmaları paylaşıldı. Sunumlarda, İSG kültürünün çalışan katılımı ve sürekli gelişim anlayışıyla daha da güçlendiği vurgulandı.

Etkinlik kapsamında, son 1, 3 ve 5 yıldır iş kazası yaşanmayan başmühendisliklere plaket takdim edildi. Bu ödüllerle güvenli çalışma kültürünün teşvik edilmesi ve örnek uygulamaların yaygınlaştırılması hedeflendi.

Programda ayrıca KARDEMİR çalışanları tarafından sahnelenen “KEŞKE” adlı İSG tiyatro oyunu da izleyicilerle buluştu. İş kazalarının önlenmesinde dikkat, farkındalık ve sorumluluk bilincinin önemine dikkat çeken oyun, katılımcılardan ilgi gördü.

Öte yandan, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü ile İşyeri Başhekimliği koordinasyonunda kurulan stantlarda İSG ekipmanları ve kişisel koruyucu donanımlar tanıtıldı. Çalışanlara yönelik uygulamalı bilgilendirmelerle iş güvenliği farkındalığının artırılması sağlandı.

KARDEMİR A.Ş., “Önce İnsan” anlayışı doğrultusunda iş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştirmeye ve çalışanlar için güvenli, sağlıklı ve sürdürülebilir çalışma ortamları oluşturmaya yönelik çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin