Bakan Kurum: "1 ay içinde yangın bölgelerinde inşa faaliyeti başlayacak" - Karabük Haber Postası
Bir baslik ekleyin 2025 07 26T154203.446
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Temmuz, 2025 15:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Bakan Kurum: “1 ay içinde yangın bölgelerinde inşa faaliyeti başlayacak”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “1 ay içinde yangın bölgelerinde inşa faaliyeti başlayacak. 1 yıl bitmeden vatandaşlarımıza yeni, sağlam, güvenli evlerini veriyor olacağız” dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir programda Türkiye’deki yangınlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum vefat eden şehitlere rahmet dileyerek, milletin yaralarını sarmak için mücadele ettiklerini söyledi. Kurum, hasar tespit çalışması yaptıktan sonra hızlı bir şekilde vatandaşın güvenle yaşayabileceği evler inşa ettiklerini aktararak şunları kaydetti:
“Antalya’da Muğla’da orman yangınları sonrasında milletimize söz verdiğimiz konutlarımızı yaptık. Şimdi de İzmir’de, Bilecik’te, Sakarya’da, Karabük‘te, yangından etkilenen her ilimizde arkadaşlarımız tespitleri yürütüyorlar. Bir taraftan da TOKİ Başkanlığımız yeni konutlarımıza ilişkin çalışmaları sürdürüyor. 1 ay içinde yangın bölgelerinde inşa faaliyeti başlayacak. 1 yıl bitmeden vatandaşlarımıza yeni, sağlam, güvenli evlerini veriyor olacağız. Nasıl deprem bölgesinde söz verip o sözleri tutmak için gece gündüz çalışıyorsak, afet bölgesinde de, yangın bölgesinde de aynı anlayışla çalışmaya devam edeceğiz.

Bizi sosyal medyadan takip edin
beun uluslararasi akademik kadrosunu guclendiriyor tZvE8Q1I
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

BEUN, Uluslararası Akademik Kadrosunu Güçlendiriyor

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda akademik kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, University of Illinois Chicago UIC College of Dentistry Periodontoloji Ana Bilim Dalı akademisyenlerinden Prof. Dr. Tolga Fikret Tözüm, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun EK-46. Maddesi kapsamında BEUN Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde kısmi zamanlı öğretim üyesi olarak yeniden görevlendirildi.

Periodontoloji alanındaki bilimsel çalışmaları, yayınları ve uluslararası deneyimiyle öne çıkan Prof. Dr. Tolga Fikret Tözüm’ün yeniden görevlendirilmesi BEUN’un özellikle sağlık bilimleri alanındaki akademik gücünü ve küresel etkileşimini daha da pekiştiren önemli bir adım olarak değerlendirildi. BEUN, uluslararası akademik kazanımlarla eğitim-öğretim kalitesini artırmayı, bilimsel üretkenliği teşvik etmeyi ve öğrencilerini küresel ölçekte rekabet edebilecek donanıma ulaştırmayı hedefliyor.

BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, gerçekleştirilen görevlendirmeye ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri dile getirdi:

“Alanında önemli çalışmalara sahip olan değerli hocamız Prof. Dr. Tolga Fikret Tözüm’ü yeniden üniversitemiz bünyesine kazandırmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Hocamızın sahip olduğu bilimsel birikim ve uluslararası tecrübenin, Diş Hekimliği Fakültemizin akademik gelişimine ve bilimsel üretkenliğine önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, öğrencilerimizi küresel ölçekte bilgi ve deneyimle buluşturmayı önemsiyoruz. EK-46 kapsamında yürütülen bu tür akademik görevlendirmeler sayesinde öğrencilerimiz, alanında öncü akademisyenlerle doğrudan etkileşim kurma fırsatı elde etmektedir. Bu da onların mesleki gelişimlerine ve bilimsel bakış açılarına önemli katkılar sağlamaktadır. Bu vesileyle değerli hocamıza üniversitemize sağlayacağı katkılar için teşekkür ediyor; görevinde başarılar diliyorum. Hocamızın görevinin Diş Hekimliği Fakültemize hayırlı olmasını diliyor; kıymetli öğrencilerimize ise lisans ve lisansüstü eğitimlerinde üstün başarılar diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin