blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Aralık, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Bakan Abdulkadir Uraloğlu: “Suriye’de çok ciddi bir hareketlilik var”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suriye’de çok ciddi bir hareketlilik olduğunu belirterek, “Nereye evrileceği ile ilgili bazı yorumlarda bulunuyoruz, takip etmeye çalışıyoruz. Ama şunu bilmenizi isterim. Gerçekten Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti orayı çok çok yakından takip ediyor ve nereye evrilmesi gerektiği noktasında da çok ciddi inisiyatif alıyor” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Of 7. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. Of Gençlik Merkezi’nde düzenlenen kongreye Bakan Uraloğlu’nun yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Yılmaz Büyükaydın, Vehbi Koç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.
Kongrede bir konuşma yapan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, kentte yürütülen projelerle ilgili bilgiler vererek, “Sahil yolu yüzde 35’ler seviyesindeydi. Onlarca yıl sürdü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başbakan olarak göreve geldi ve çok şükür 2007 yılında biz bu yolu bitirdik. Şimdi Of’umuzda bir Çaykara yolumuz var. Önemli ölçüde bitirdik inşallah tamamlayacağız onu yakın zamanda. Bakın yine bütün Karadeniz’in konuştuğu buraya tren yolunun gelmesiyle ilgili Adil Bakanımız zamanında başlatılmış olan Ankara’dan Samsun’a, Samsun’dan da Sarp’a kadar gidecek olan demir yolu projesinin, Samsun-Sarp kesiminin inşallah projelerini yapmaya başladık. Bu da bizim için kıymetli. Hem ilçemizi hem şehrimizi hem bölgemizi demir yoluyla inşallah bu şekilde tanıştırmış olacağız. Bakın kanuni bulvarını yapıyoruz. Havalimanını genişletiyoruz. Yeni havalimanı projesini netleştirerek onun da çalışmalarına başlayacağız” şeklinde konuştu.
“Suriye’de çok ciddi bir hareketlilik var” diyen Bakan Uraloğlu, “Nereye evrileceği ile ilgili bazı yorumlarda bulunuyoruz, takip etmeye çalışıyoruz. Ama şunu bilmenizi isterim. Gerçekten Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti orayı çok çok yakından takip ediyor ve nereye evrilmesi gerektiği noktasında da çok ciddi inisiyatif alıyor. Bugün bakın bütün dünya liderleri Suriye’yle ilgili Recep Tayyip Erdoğan ne diyor ona bakıyor. Böyle bir liderimiz var. Onun için onun yönetiminde, onun liderliğinde biz çok daha hizmetler edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
21 Mayıs, 2025 10:51 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Ulaşım Daha Modern Hale Gelecek

Karabük Belediyesi, kent içi toplu taşımada verimliliği artırmak ve bütçe kaynaklarını daha etkin kullanmak amacıyla aktif olarak kullanılmayan 7 minibüsü açık artırma yoluyla satışa çıkartırken, satıştan elde edilecek gelirle, daha modern ve sürdürülebilir bir ulaşım ağı kurmayı planlıyor.

Karabük Belediyesi, kent içi toplu taşımada verimliliği artırmak ve bütçe kaynaklarını daha etkin kullanmak amacıyla aktif olarak kullanılmayan 7 minibüsü açık artırma yoluyla satışa çıkartırken, satıştan elde edilecek gelirle, daha modern ve sürdürülebilir bir ulaşım ağı kurmayı planlıyor

Karabük Belediyesi, aktif olarak kullanılmayan 7 minibüsü satışa çıkarıyor. Satıştan elde edilecek gelirle hem belediye bütçesi rahatlayacak hem de daha modern bir ulaşım ağı kurulacak.

Karabük Belediyesi, kent içi toplu taşımada kaynakları daha etkin kullanmak ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla yeni bir adım atıyor. Geçtiğimiz yıl alınan 60 otobüsten, şu anda aktif olarak kullanılmayan 7 minibüs, açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılıyor.

Her biri yaklaşık 1 milyon 500 bin TL muhammen bedelle satışa sunulacak bu araçların, bakım maliyetlerinden tasarruf sağlayarak belediye bütçesine doğrudan katkı sunması hedefleniyor.

ÇETİNKAYA: “VERİMSİZ ARAÇLAR YERİNE MODERN SİSTEMLER KURUYORUZ”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, göreve geldikleri günden bu yana “tasarruf ve kaynakların doğru yönetimi” ilkesini esas aldıklarını belirterek, şehir içi ulaşımda atıl kalan araçlar yerine daha verimli, sürdürülebilir ve dijital sistemlerin kurulacağını ifade etti.

Satışa çıkarılacak minibüslerin, düşük yolcu kapasitesi ve sınırlı kullanımları nedeniyle sistemde verimsizlik oluşturduğuna dikkat çeken Çetinkaya, “Belediyemizin kaynaklarını boşa harcamak yerine, ihtiyaçlara uygun araç ve teknolojilerle yeni bir ulaşım modeli geliştiriyoruz” dedi.

YENİ NESİL ULAŞIM SİSTEMİ YOLDA

Başkan Çetinkaya’nın daha önce kamuoyuna duyurduğu yeni ulaşım modeliyle, dijital takip sistemleri ve filo yönetimi gibi teknolojilerle desteklenen, yolcu kapasitesine uygun otobüslerle daha entegre bir ulaşım ağı kurulması planlanıyor. Satıştan elde edilecek gelir de bu yatırımların finansmanında kullanılacak.

KARABÜK’ÜN ULAŞIM GELECEĞİ YENİDEN ŞEKİLLENİYOR

Belediye kaynakları, minibüslerin hatlarla birlikte satılmamasının stratejik bir karar olduğunu vurguluyor. Hatların kamuya ait kalması, uzun vadede hizmet kalitesinin korunması ve denetimin sürdürülebilirliği açısından önem taşıyor. Böylece, ulaşımda özel kişi ve firmalara bağlı kalmadan kamu kontrolü devam ettirilecek.

KARABÜK’ÜN ULAŞIM GELECEĞİ YENİDEN ŞEKİLLENİYOR

Kullanılmayan araçların satışıyla sağlanacak ekonomik kaynak, Karabük’ün ulaşım sisteminin çağın gereklerine uygun biçimde yeniden yapılandırılmasına olanak tanıyacak.

Konforlu, sürdürülebilir ve dijital altyapıya sahip bir ulaşım ağı, artık Karabüklülerin günlük yaşamının bir parçası olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin