Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Bolaman Mahallesi’nde denizde boğulma tehlikesi geçiren kızını kurtarmak isterken kendisi de suya kapılan baba, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Edinilen bilgilere göre, Bolaman Mahallesi Pideciler mevkiinde Recep Ayvazoğlu(69), denizde boğulma tehlikesi geçiren kızı Ceren Ayvazoğlu’nu kurtarmak isterken kendisi de suya kapıldı. Olay yerine sevk edilen sıhhat takımları, denizden çıkarılan baba ve kızına birinci müdahaleyi yaptı. Durumu ağır olan Recep Ayvazoğlu, kaldırıldığı Fatsa Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Ceren Ayvazoğlu’nun ise sıhhat durumunun âlâ olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Ankara, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce, Kırıkkale ve Çankırı’da hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4 ila 7 derce üzerine çıkacağını açıklarken, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü yangın riskinin en üst düzeyde olacağını bildirdi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Halen ülkemizde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 19 Temmuz 2025 Cumartesi gününden itibaren batı kesitlerden başlayarak artacağı, bölge genelinde mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerine çıkacağı, bölgemiz vilayetlerinde aşağıda belirtilen kıymetlere kadar yükseleceği kestirim edilmektedir" denildi.
Açıklamada; Ankara’nın 37 derece, Bartın’ın 33, Bolu’nun 34, Çankırı’nın 38, Düzce’nin 35, Karabük’ün 37, Kırıkkale’nin 37, Zonguldak’ın 28 derece sıcaklığa çıkacağı kaydedildi.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü de toplumsal medya hesabından yapılan açıklamada, hava sıcaklığının yüksek, nemin düşük, yangın riskinin en üst düzeyde olduğunu belirtti. Paylaşımda, "Lütfen orman yangınlarına karşı hassas olalım. Ateş yakma, izmarit atma, anız yakma, atıkları topla" ihtarında bulunuldu.
Türkiye ormanlarının yüzde 14’nü oluşturuyor
78 milyon hektar yüzölçümü bulunan Türkiye’nin 23,4 milyon hektarlık ormanlık alanı var. Türkiye’nin yüzde 14’lük ormanlık alanını Ankara, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce, Kırıkkale ve Çankırı oluşturuyor. Batı Karadeniz ormanları sık yağış ve nemli iklimi nedeniyle ormanlar ağır ve çeşitlidir. Türkiye’nin en eski, doğal ve karışık yayvan ve iğne yapraklı ormanları Batı Karadeniz’de bulunuyor. Biyolojik çeşitlilik bakımından güçlü olan batı Karadeniz ormanları, birçok endemik bitki ve yaban hayat çeşidini bünyesinde barındırıyor. Erozyon denetimi ve su kaynaklarının düzenlenmesinde kilit rol oynayan Batı Karadeniz ormanları, Türkiye’nin odun üretiminde de kıymetli hissesi var. Ormancılık, mobilya ve kağıt sanayi bu bölgede ağırlaşırken, ayrıyeten ekoturizm açısından büyük potansiyel taşıyor. Türkiye’nin en büyük doğal ormanlarını oluşturan Batı Karadeniz, kayın, meşe, gürgen, ıhlamur, göknar üzere karışık ve yaşlı ağaç tiplerini de bünyesinde barındırıyor. Batı Karadeniz ormanları, Avrupa’nın bile sayılı doğal ormanları ortasında yer alıyor.