Türkiye’ye gelen Azerbaycan Gence Devlet Dram Tiyatrosu oyuncuları Amasya’da ‘Kral Ölüyor’ adlı tiyatro oyununu sahneledi. Oyunun sonunda yapılan açıklamalarda Azerbaycan’ın Karabağ zaferinin gururu paylaşılırken Gazze’deki hastane katliamına ise tepki gösterildi.
Amasya Belediyesi Kültür Merkezi’nde yaklaşık 2 saat süren oyunda sahne alan tiyatrocular performanslarıyla beğeni topladı. Kral rolünü üstlenen tiyatrocu Elxan Yunis, Eugune Ienesco’nun yazdığı oyunu daha önce ödüller kazandığı kardeş ülke Türkiye’de sahnelemekten mutluluk duyduğunu belirtti.
Azerbaycan’ın Karabağ zaferine yönelik soruyu yanıtlayan Elxan Yunis, “Yaşadığım şehre Ermeniler bomba attı. Çoluk, çocuk öldü. Onların hiçbir günahı yoktu. Bugünlere şükürler olsun. İşgal olmuş topraklarımız geri alındı. Devlet başkanımız, başkumandanımız İlham Aliyev topraklarımızı geri aldı” dedi.
Oyuncu Günay Xanlarkızı da, “Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’in, şehitlerimizin, yiğitlerimizin, gazilerimizin sayesinde biz bu savaşı kazandık. 30 yıllık vatan toprağı hasretimiz sona erdi” diye konuştu.
Amasyalı izleyicilere teşekkür eden Azerbaycan Gence Devlet Tiyatrosu Müdürü Agil Bahramlı, “Oyun çok güzel geçti. Türkiye bizim kardeş devletimiz. Biz iki devlet, bir milletiz. Her geldiğimizde kendimizin ülkemizde gibi hissediyoruz” şeklinde konuştu.
Konuk tiyatro ekibine çiçek verip teşekkür ettiği konuşmasında Gazze’de İsrail saldırısında çoğu çocuk 500’den fazla insanın hayatını kaybettiği hastane katliamına teki gösteren Yüksel Eren de, “Gazze’deki hastanenin bombalanarak bir sürü masum vatandaşın ölmesiyle sonuçlanan saldırıyı kınıyoruz. Çocukların öldüğü hiçbir dava halkı kabul edilemez. Dil, din, ırk, haklı, haksız hiçbir şekilde hastanenin bombalanmasını kabul edemiyoruz” ifadelerini kullandı.


Azerbaycanlı tiyatrocular ‘Kral Ölüyor’u Amasya’da sahneledi
Veysel Bilen: “Kulübümüz istemediği sürece oyuncu satmamız söz konusu olamaz”
SAMSUN (İHA) – Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen, kadrolarını büyük ölçüde korumak istediklerini ve istemedikleri sürece oyuncu satmayacaklarını söyledi.
Kurban Bayramı’nın 3. gününde Samsunspor Kulübü, geleneksel bayramlaşma programında taraftarlarla bir araya geldi. Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlenen bayramlaşma törenine çok sayıda taraftar katılırken, Samsunspor Yönetim Kurulu üyeleri tarafından taraftarlara çikolata ve meyve suyu ikram edildi.
“Kulübümüz istemediği sürece oyuncu satmamız söz konusu olamaz”
Samsunspor’un gelecek hedeflerinden bahseden Veysel Bilen, “Henüz geçen sezonun yorgunluğunu üzerimizden atmış değiliz. İnşallah bayramdan sonra hocamızın verdiği rapor doğrultusunda, başkanımızın liderliğinde, transfer komitemiz, futbol direktörümüz, teknik direktörümüz ve dış ilişkiler direktörümüzle beraber çalışmalar yoğun bir biçimde sürecek. Giden oyuncularımızın yerine yapılacak takviyeler ve kadromuzu güçlendirmek adına takviyeler yapılacak. Hedeflerimizi yakalayabilmek adına mutlaka 6-7 tane, öyle zannediyorum ki kadromuza katılan oyuncu olacak. Mevcut kadromuzu büyük bir aksilik olmazsa muhafaza etmek istiyoruz. Ama unutulmamalıdır ki her dönem bizim oyuncularımıza da dışarıdan talipliler olacaktır. Değerini bulan oyuncu mutlaka satılır. Onun yerine yeni oyuncu da alınabilir. Ama şu bilinmelidir ki kulübümüzün istemediği, başkanımızın istemediği sürece Samsunspor’dan herhangi bir oyuncuyu satmamız söz konusu olamaz” dedi.
Yaklaşık 2 saat süren bayramlaşma programı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

