Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Mayıs, 2023 14:19 tarihinde yayınlandı
0

Aydın Toksöz: ‘Türkiye’deki her kulübün ikinci takımı olmak istiyoruz’

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından ligden çekilmek zorunda kalan ve gelecek sezon maçlarını Mersin’de oynayacak olan Hatayspor, yeniden sahalara dönmek için çalışmalara başladı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden 11 il büyük oranda etkilendi, 50 binden fazla kişi ise hayatını kaybetti. Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremlerin ardından başta Hatayspor olmak üzere bölgede bulanan birçok kulüp ligden çekilmek zorunda kalmıştı. Geçtiğimiz günlerde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de depremlerden dolayı stadı hasar alan Hatayspor’un gelecek yıl maçlarını Mersin’de oynayacağını açıkladı. Dün de ‘TFF Omuz Omuza Gösteri Maçı’, Mersin’de oynandı ve Hatayspor’un yöneticileri de mücadeleyi izleyerek, oynayacakları sahayı ilk kez gördü.

“Gelecek yılla ilgili çalışmalarımız başladı”

Gelecek yılla ilgili yaptıkları çalışmaları İHA muhabirine değerlendiren Hatayspor Başkan Vekili Aydın Toksöz, büyük bir felaket yaşadıklarını belirterek, “Takım da tam olarak o felaketin içinde kaldı. Hatta Hatay’da depremlerden etkilenen en büyük kurum biz olduk. Hatayspor; şehrimizin, ülkemizin önemli bir ismi, önemli bir takımı. Tabii yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Gelecek yılla ilgili çalışmalarımız da başladı. Önümüzdeki yıl oynamayı planladık. Önümüzdeki sezon inşallah Mersin’de maçlarımızı oynayacağız. Bununla ilgili burada bir tesisimizin ve antrenman sahamızın olması gerekiyordu ki onunla ilgili de eksikliğimizi Hazine ve Maliye Bakanımız ile TFF Başkanımız bize bir yer tahsis ettiler” diye konuştu.

31541 aw888822 02

“12-13 futbolcumuzu aramıza katacağız”

A takım futbolcularıyla sürekli irtibatlı olduklarını kaydeden Toksöz, “Birçok oyuncumuzu kiralık verdik. Devam edeceğimiz futbolcularımızı kira süresi bitince antrenmanlara çağıracağız. Tabii eksiklerimiz çok. Bizden ayrılan arkadaşlarımız oldu. Sözleşmesi biten arkadaşlarımız oldu. Şu an çalışmalarımız devam ediyor. Anlaşmak üzere olduğumuz futbolcularımız var. Bu süreçte 12-13 futbolcumuzu aramıza katacağız. Bu süreçte bizde başlamış durumda” şeklinde konuştu.

“Türkiye’deki her kulübün ikinci takımı olmak istiyoruz”

Mersin Stadyumu’nun çok iyi olduğunu vurgulayan Başkan Vekili Toksöz, “Ortam çok güzel. Tabii bu ortamı özlemişiz. Şu sahada olmak gerçekten gurur verici. Benim gözlerim doldu. En son bıraktığımız maç, Kasımpaşa maçı. O maçtan sonra ilk defa ben bir sahaya geliyorum, ilk defa maç izliyorum, ilk defa çimlere basıyorum. Benim için bu çok duygusal bir an. Bizim stadımız da bu stada benziyor olmasından dolayı çok yabancılık çekmeyeceğiz. Zaten Hatay’dan da Mersin’e çok sayıda Hataylı depremzede geldi. Bu bizim için önemli ama biz artık Türkiye’nin tamamının taraftarını istiyoruz. Yani Türkiye’deki her kulübün ikinci takımı olmak istiyoruz. Burada sadece Hatay’daki Mersinliler ya da Mersin’deki Hataylıların değil, tüm illerimizin, 85 milyonun takımı olmak istiyoruz. Biz inşallah yapılanmamızı tamamladıktan sonra yeniden şehrimize dönüp, yine kendi evimizde oynamak istiyoruz. Ancak biz burayı da benimsemiş durumdayız. Önümüzdeki yılı burada hep birlikte güzel geçireceğimizi umuyorum” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
8efb2a18 9186 46c7 a0ff 4b6d932b801b
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Haziran, 2026 16:18 tarihinde yayınlandı
0

Bir Ünite Kan, Bir Hayat Umudu

Yenice ilçesinde Türk Kızılayı tarafından yürütülen kan bağışı çalışması kapsamında, mobil kan bağış aracı İlköğretim Okulu bahçesinde vatandaşlardan bağış kabul ediyor.

Hayati önem taşıyan kan bağışının, acil durumlarda ve tedavi süreçlerinde birçok hastaya yaşam umudu olduğu vurgulanıyor. Yetkililer, bir ünite kanın birden fazla insanın hayatını kurtarabileceğine dikkat çekerek vatandaşları bağış yapmaya davet ediyor.

Türk Kızılayı ekipleri tarafından sürdürülen etkinlikte, toplumda dayanışma bilincinin güçlendirilmesi ve hastanelerdeki kan ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

“Kan verin, hayat kurtarın” çağrısıyla sürdürülen bağış etkinliğinin gün boyunca devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin