Avrupa’da sıcaklık rekor seviyede - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Temmuz, 2023 10:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Avrupa’da sıcaklık rekor seviyede

Avrupa ülkelerinde hava sıcaklıkları rekor seviyelerine ulaşırken İtalya’nın Lodi şehrinde 1 kişi aşırı sıcaklar sonucu hayatını kaybetti.

Avrupa’da sıcak hava dalgası rekor kırmaya devam ediyor. İspanya, Fransa, Yunanistan, Hırvatistan ve Türkiye’nin bazı bölgelerinde hava sıcaklıkları 40 dereceyi aşarken, İtalya’daki hava sıcaklığının ise 48,8 dereceye kadar yükseleceği bildirilerek ülkenin başkenti Roma’nın yanı sıra Bologna ve Floransa’nın da aralarında bulunduğu 10 şehir için kırmızı alarm verildi. İtalya’nın kuzeyinde etkili olan sıcak hava dalgası ise bir kişinin ölümüne yol açtı. Lodi kentinde fenalaşan 44 yaşındaki yol bakım çalışması yapan işçi kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

Avrupa’da sıcaklık rekor seviyede

İtalyan siyasetçi Nicola Fratoianni ise sosyal medyadan yaptığı açıklamasında , “Dayanılmaz bir sıcak hava dalgasıyla karşı karşıyayız. Belki de bugün Lodi’de yaşanan trajedinin benzerlerinden kaçınmak için en sıcak saatlerde çeşitli önlemler alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Yetkililer endişeli

İngiltere Ulusal Hava Servisi MET Ofis, sıcaklıkların Cuma günü zirve yapacağını duyurdu. Ayrıca Avrupa’nın güneyinin büyük bir bölümünde sıcaklıkların 40 dereceyi aşacağını belirtildi. Avrupa’da geçen yıl aşırı sıcaklara bağlı 60 bin ölüm gerçekleşirken bu yıl daha fazla ölümün olmasından endişe duyuluyor.

Avrupa’da sıcaklık rekor seviyede

Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi, dünya genelinde Haziran ayının en sıcak ay olduğunu ve sıcaklık rekoru kırıldığını açıklamıştı. Avrupa’da şimdiye kadar ölçülen en yüksek sıcaklık, 2021 yılının Ağustos ayında İtalya’nın güneyindeki Sicilya adasında 48,8 derece olarak kaydedilmişti. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda otomobil takla atti 3 yarali TpyMbRqy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da otomobil takla attı: 3 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde otomobilin refüjdeki aydınlatma direğine çarparak takla atması neticesinde meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, Çorum-Alaca karayolu 32. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alaca istikametinde seyir halinde olan Orhan A. idaresindeki 19 KF 350 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarptıktan sonra takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Burakcan A. ve Ramazan A. otomobilde sıkışarak yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan sürücü, Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin