blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Aralık, 2024 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Atakum Belediyesi Kent Lokantası açıldı: 3 çeşit yemek 60 TL

Samsun’un Atakum Belediyesi tarafından Kent Lokantası açıldı. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, "Kent lokantası açmanın gururunu yaşıyoruz. Özel sektöre rakip değiliz. Bu hizmet lokantadan yemek yiyemeyen kişileredir" dedi.
Cumhuriyet Mahallesi Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nin giriş katında hizmete açılan "Kent Lokantası Matasyon" ilk günden yoğun ilgi gördü. Farklı çeşitlerde yemeklerin bulunduğu lokantada her gün 1 öğün yemek çıkacak. 3 çeşit yemeğin fiyatının 60 TL olduğu lokantada vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Türkel, lokantayı açmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

"Her şeyi kendimiz ürettik"
Başkan Türkel, yaptığı açıklamada, "Günümüzde birinci sorunumuzun ekonomi olduğu gerçeği var. Seçim öncesinde bir anket sonucunda çalışmaya başladık. Birinci olarak Atakum halkının başlıca sorunu ekonomi oldu. Sonrasında yol ve temizlik gibi şikayetler vardı. Tabii ki belediyelerin başlıca görevleri yol yapmak, kaldırım yapmak, kenti temiz tutmak ve yaşanabilir bir kent oluşturmaktır. Bugünkü şartlarda halkımıza dokunmak gerekiyor. Biz de Atakum’a armağan olsun diyoruz. Kent Lokantası açmanın gururunu yaşıyoruz. İstanbul’da 2019’da Ekrem Başkanımızın düğmeye basmasıyla Türkiye’de herkesin hoşuna giden bir proje oldu. Özel sektöre rakip değiliz. Asla olmayacağız. Belirli saatler arasında çalışacak. Bu hizmet lokantadan yemek yiyemeyen kişileredir. Bugün birincisini açtık. Bizler arkadaşlarımızla çalışmalar yapıyoruz. 1 ay içerisinde dördüncüyü, beşinciyi açmayı hedefliyoruz. Dışardan hizmet almadık. Masamızı, sandalyemizi her şeyimiz kendimiz ürettik. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ordu’da yeni gölet

Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hem kuraklığa karşı tedbir almak hem de tarım, hayvancılık ve turizme hizmet etmesi gayesiyle çalışmalarını başlattığı Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sona gelindi. Gölette incelemelerde bulunan Lider Güler, "Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer olacak" dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Gölköy ilçesine bağlı Uluvahta Yaylası’nda inşa edilen göleti turizme kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi grupları göl ve etrafında kamelya suramı, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına ise aralıksız devam ediyor.
Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, Uluvahta’ya kazandırılan göletin bölgenin cazibe merkezlerinden bir tanesi olacağını söyledi.

"Gölköy’e yeni bir hoşluk katacak"
Göletin tarımdan turizme çok taraflı bir çalışma olduğunu, mümkün yangınlarda itfaiye ve helikopter için su kaynağı olacağını aktaran Lider Güler, şöyle konuştu:
"19 ilçemizin 19’u da birbirinden hoş. Gölköy Uluvahta’da tam bir tabiat olağanüstüsü. Yayladaki alan daha önce boş bir alandı. Uluvahta Yayla Göleti ile bu alanı çok daha hoş bir alana çevirdik. Burası hem piknik alanı hem şenlik alanı tıpkı vakitte kış şenliklerinde de donması ile adeta bir buz pistine dönüşüyor. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer. Münasebetiyle burası artık hem balık tutulan, hoş vakit geçirilebilecek ve dingin su sporları yapılacak bir alan olacak. Etraf düzenlemeleri ile de burası çok daha hoş olacak ve Gölköy’ümüzün hoşluğuna hoşluk katacağız. Bir öteki yandan da mümkün bir yangında helikopterlerin ve itfaiyelerin su almasına imkan sunacağız. Bu manada da çok hoş bir kaynak olacak. Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz, güzel olsun."

Bizi sosyal medyadan takip edin