Reklam
Reklam
artvinde yaylaya giden koyun surusu karayolunu isgal etti
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0

Artvin’de yaylaya giden koyun sürüsü karayolunu işgal etti

Artvin’den Ardahan’a 600 koyunla yapılan yayla seyahati, karayolunda trafiği yavaşlatarak renkli manzaralar oluşturdu.

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinden Ardahan’ın Küçük Ova Yaylası’na gerçek yola çıkan yaylacılar, 600 koyunluk sürüleriyle 2 aylık kuvvetli seyahatlerine başladı. Seyahat boyunca karayolunu kullanan sürü, bilhassa Borçka-Artvin güzergahında trafiğin yavaşlamasına neden oldu. Fakat şoförler ve yolcular, bu eşsiz görüntüye kayıtsız kalmayarak bol bol fotoğraf çekti.

Hakan Üçüncü’ye ilişkin koyun sürüsü, Hopa, Borçka, Artvin merkez ve Şavşat üzerinden Ardahan’a ulaşmayı hedefliyor. Yaylacılar, seyahatlerinin bir kısmını karayoluyla, bir kısmını ise dağ patikalarından geçerek devam ediyor. Vakit zaman kent içinden de geçmek zorunda kalan sürü, yeni doğan kuzuların annelerinin peşinden sürüye katılmasıyla renkli imgeler oluşturuyor.

Yaylacılar, klasik yayla göçünü gerçekleştirirken, tıpkı vakitte seyahatlerini fotoğraf severler için bir görsel şölen haline getiriyor. 600 koyunluk sürüyle yapılan bu seyahat, hem yaylacılar hem de yolu kullananlar için unutulmaz anlar yaşatıyor.

“Trafikte Büyük Sorun Yaşamıyoruz”

Sürüye eşlik eden Okay Yılmaz, “Kemalpaşa’dan geliyoruz. Ardahan Küçük Ova Yaylası’na gidiyoruz. Hem anayolu hem de dağ yollarını kullanıyoruz. Dağda geçit olmadığı için şu an asfalttan ilerliyoruz. Seyahatimiz yaklaşık 2 ay sürecek. Dinlenmemizi Borçka’daki ikinci tünelin üzerinde yapacağız. Trafikte çok büyük sorun olmuyor, şoförler çoklukla yardımcı oluyor. Sürünün sahibi, oğlu ve ben olmak üzere üç kişi seyahati gerçekleştiriyoruz” tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corum fk play off maci hazirligini tamamladi xVbqwpWg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum FK play-off maçı hazırlığını tamamladı

Çorum FK, Trendyol 1. Lig play-off 1. tur mücadelesinde konuk edeceği Ankara Keçiörengücü maçı hazırlıklarını tamamladı.

Trendyol 1. Lig’de normal sezonu 4. sırada tamamlayan Çorum FK, Süper Lig hedefi için play-off 1. tur mücadelesinde 7. basamaktaki Ankara Keçiörengücü’nü konuk edecek. Çorum FK, Teknik Direktör Uğur Uçar yönetiminde gerçekleştirilen antrenman ile hazırlıklarını tamamladı.

Yarın oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin