Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ocak, 2016 08:06 tarihinde yayınlandı
0

Arıcılara Arı Otu Tohumluğu Dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Karabük’te arıcılığın geliştirilebilmesi amacıyla bir projeyi daha gerçekleştirdi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı “İlimizde arıcılık konusunda ciddi bir ilgi ve potansiyelin olduğunu görmekte ve bunu daha yüksek oranlarda üretime yöneltebilmek adına uzun yıllardır arıcılıkla ilgili çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Bu kapsamda bu yıl ilkbaharda farklı bir çalışma uygulanarak arı otu (Phacelia tanacetifolia Bentham) tohumluğu dağıtılmış idi. Bu konuda arıcılarımızdan tekrar yeni taleplerin gelmesi üzerine proje bir kez daha tekrarlanarak 100 kg arı otu tohumu %25 bedelli olarak 28 yetiştiricimize dağıtılmıştır.
Geçmiş yıllarda Müdürlüğümüzce deneme ekimi yapılarak yöre iklimine uygunluğu tespit edilen arı otu ile arılarımıza daha da zengin ve uzun süren bir flora sunabilmek adına gerçekleştirilen projenin aynı yıl içerisinde ikinci defa gerçekleştirilmiş olması çiftçilerimizden talep olduğu sürece desteklerimizin süreceğinin göstergesidir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
x 4
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Mayıs, 2026 13:06 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de “Doğa Kültür ve Karavan Kampı” düzenlendi

Yenice Belediyesi ev sahipliğinde, Kdz. Ereğli Kamp ve Karavan Derneği tarafından Merkez Çıra Pazarı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen “Doğa Kültür ve Karavan Kampı” yoğun ilgi gördü.

Etkinliğe katılan karavan tutkunları, Yenice’nin doğal güzelliklerini keşfetme imkanı buldu. Programa katılan Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş ve Yenice Kaymakamı Mert Çanga, misafirlerle bir araya gelerek ilçenin turizm potansiyeline ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Karakaş, “Doğanın Kalbinde, Huzurun Adresi: Yenice” sloganıyla ilçenin doğal zenginliklerini tanıtmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Katılımcılar program kapsamında Göktepe Yaylası, Şeker Kanyonu ve Yenice’nin diğer doğal alanlarını gezdi. Ormanları, temiz havası ve sakin atmosferiyle bölge, ziyaretçilerden tam not aldı.

Etkinlik boyunca misafirler, ilçenin önemli turizm noktalarından Ihlamur Teras’ta da ağırlandı. Katılımcılar burada Yenice’nin manzarasını izleme fırsatı buldu.

Kdz. Ereğli Kamp ve Karavan Derneği yetkilileri, etkinlik anısına Başkan Karakaş’a plaket takdim etti. Karakaş da dernek üyelerine teşekkür ederek, bu tür organizasyonların Yenice’nin tanıtımına katkı sunduğunu vurguladı.

Doğa ve kültürün buluştuğu etkinlik, katılımcılardan beğeni toplarken Yenice’nin turizm değerlerini bir kez daha ön plana çıkardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin