Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Ağustos, 2023 16:04 tarihinde yayınlandı
0

Arasta Kahvesi’nde Rock Tarihine Yolculuk

Safranbolu’da Jazz ve Rock’n Roll müziklerinin efsanevi long play dinletisi hikâyeleriyle birlikte gerçekleştirildi. Arasta Kahvesi, hafta sonu etkinlikleri kapsamında görüntülü radyo programı düzenledi. Yemeniciler Arastası’nda asma altında turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Müzik Araştırmacısı Ogün Sinan’ın plak koleksiyonundaki unutulmaz şarkılar, müzikseverlerle buluştu.

Türkiye’de birçok ilde görüntülü radyo programı adıyla dinleyicilerle bir araya gelen Ogün Sinan, programı hakkında şu bilgileri verdi; “Film müzikleri, ilk 45’likler, Türk pop ve rock müziğine yön veren sanatçılar ve müzik kariyerleri hakkında sanatçıların hayat hikâyelerini paylaşacağım. Görüntülü radyo programı, siz radyoyu nasıl dinliyorsanız, burada da beni canlı performansla hem izleyecek hem de dinleyeceksiniz. Müzik tarihine bir yolculuk yapacağız. 1970’lerden günümüze doğru plakları tanıtarak, rock müziğinin farklı dönemlerini ve plaklarını sizlerle paylaşacağım. Bu büyük bir plak koleksiyonu, bunu hem müzikseverlerle paylaşmak hem de günümüzde pek bilinmeyen sanatçılarımızın eşsiz sesleriyle birlikte kariyer yolculuklarını anlatarak gençlere ulaştırmak istiyorum.” (Esra Oğuzkağan Özkan)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin