Tokat’ta yolda yavrusunu bulmaya çalışan anne ayının çabası, trafikte seyir halinde olan bir sürücü tarafından saniye saniye kaydedildi.
Tokat’ın Reşadiye ilçesinde, sabah saatlerinde sevimli bir olay yaşandı. Olay, 06.30 sıralarında Reşadiye-Niksar yolu üzerindeki Fatlı köprüsü yakınlarında meydana geldi. Anayolda yürüyen üç ayıyı gören bir yolcu, cep telefonuyla bu anları kaydetmeye başladı. İki yavru ve bir anne ayının görüntüleri izleyenlerin içini ısıttı. Yavrulardan birisi yolun üzerinde kalınca, anne ayı yavrusunu bulmak için çaba gösterdi. Bir süre sonra anne ayı ve yavruları gözden kayboldu. Bu doğa harikası anlar, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve birçok kişi tarafından paylaşıldı.
Gişelerdeki feci kazada hayatını kaybeden öğretmen son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul’da gişelerde tıra arttan çarpan arabada hayatını kaybeden 63 yaşındaki öğretmen Vahide Kalyoncu, memleketi Zonguldak’ta son seyahatine uğurlandı.
Kuzey Marmara Otoyolu’nda Kurnaköy Gişelerinde yaşanan kazada 67 SF 722 plakalı araba, tıra arttan çarptı. Araçta sıkışan şoför Vahide Kalyoncu (63) ile Ayşen Yıldız (73), Sadi Tanberk (77) ve Özgür Yıldız (67) hayatını kaybetti.
Vahide Kalyoncu’nun cenazesi otopsi süreçlerinin akabinde Alaplı ilçesinde konutunun önüne getirildi. Alaplı Borsa İstanbul Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Yiyecek İçecek Kısmı Öğretmeni olan Kalyoncu için konutunu önünde veda merasimi düzenlendi. Burada yapılan duaların akabinde helallik alındı. Kalyoncu’nun öğrencileri ve mesai arkadaşları merasimde gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze merasimine Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın yanı sıra protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kardeşinin yeterli bir insan olduğunu tabir eden ağabeyi Mehmet Sabri Kalyoncu, "Televizyonda gördüğüm kadarıyla ya kalp krizi yahut öbür bir şey var işin içinde. Fren izi yok. O denli haberimiz oldu. Muhteşem bir insandı. Kardeşim diye değil, harika bir insandı. Büsbütün eğitimci, büsbütün toplumsaldı, hepimizin en toplumsalı oydu. Hakkın rahmetine kavuştuğu için Allah rahmet eylesin. Ömrümce hiç unutamayacağım bir insan. Kardeşim, her şeyim" tabirlerine yer verdi.
Kalyoncu için öğlen vakti Kandilli beldesi Geyikbeli Mahallesi Camii’nde cenaze namazı kılındı. Aynı zamanda izci lideri olduğu öğrenilen Kalyoncu’nun tabutu üzerine izci yeleği bırakılırken öğrencileri ve öğretmenler de izci selamı verdi.
Kalyoncu ve arkadaşlarının Umman’a düzenledikleri seyahatten döndükleri öğrenildi.