Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Nisan, 2016 14:45 tarihinde yayınlandı
0

Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikti

Karabük Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu  Minik Güneşler Grubu  öğrencileri Orman Haftası kapsamında Evlilik Hatıra Ormanına Fidan dikimi yaptılar.

Fidan dikimine velileri ile katılan minik öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunurken,   Anaokulu Öğretmeni Esin Altınkaya yaptığı kısa değerlendirmede; çocuklarda ağaç sevgisi ve orman bilinci oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, “Okulumuzda minik öğrencilerimiz ile birlikte çeşitli etkinlikler düzenleyerek hem Orman Haftasını kutladık Evlilik Hatıra Ormanında fidanları toprakla buluşturduk. Ayrıca bu tür etkinliklerle sorumluluk sahibi, bilinçli, çevre ve doğaya karşı daha çok duyarlı kişiler yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
swswsw
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
06 Mayıs, 2026 13:13 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de akademik yazıma dijital destek

Karabük Üniversitesinde gerçekleştirilen “Akademik Yazımda Dijital Çözümler” eğitiminde, akademik çalışmalarda sıkça yaşanan kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alındı. Programda, bu süreçleri kolaylaştıran Zotero yazılımının sunduğu imkanlara dikkat çekildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından düzenlenen eğitimde, araştırmacıların akademik çalışmalarını daha hızlı ve sistemli şekilde yürütebilmelerine olanak sağlayan Zotero uygulaması katılımcılara tanıtıldı.

Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, tez yazım sürecinde sıkça karşılaşılan kaynakça düzenleme sorunlarına dikkat çekildi. Zotero’nun Google Akademik ve DergiPark gibi platformlardan kısa sürede veri çekebildiği, PDF dosyalarını analiz ederek otomatik künyeler oluşturabildiği katılımcılara örneklerle anlatıldı.

Programda ayrıca, yazılımın farklı atıf stillerine (APA, Chicago, İsnat vb.) kolayca uyum sağlayabildiği ve Word eklentisi sayesinde hatasız kaynakça listeleri oluşturulabildiği ifade edildi. Ortak projelerde iş birliğini artıran grup kütüphanesi özelliği de eğitim kapsamında paylaşıldı.

Eğitim sonunda, dijital araçların akademik yazım sürecinde artık bir zorunluluk haline geldiği vurgulandı. Dr. Öğr. Üyesi Özyalçın, bu tür uygulamaların atıf hatalarını en aza indirerek bilimsel çalışmaların niteliğini artırdığını belirtti.

İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin