blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Aralık, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Amasyalı öğrencilerden ‘Güven Manavı’nda kasiyersiz alışveriş

Amasya’da dürüstlük ve güvenirliği kazandırmak amacıyla Ziyapaşa Ortaokulu’nda oluşturulan ‘Güven Manavı’nda öğrenciler kumbaraya para atarak kasiyersiz meyve alışverişi yapıyor. Okul yöneticileri bekledikleri sonucu gördü, manavın kasası hiç açık vermedi.
800’den fazla öğrencinin bulunduğu eğitim yuvasında okul müdürü ve öğretmenler öğrencilerine karşılıklı güvendiklerini göstermek adına ‘Güven Manavı’ projesini hayat geçirdi. Proje kapsamında öğrenciler kendi başlarına teneffüs ve öğle aralarında manav bölümüne gelerek elma, mandalina, muz ve armut gibi meyvelerden alarak parayı kumbaraya atıyor. Bu uygulama sayesinde besleyici meyveler yiyen öğrencilere küçük yaşta alışveriş kültürünün yanı sıra sorumluluk bilincinin de aşılanması hedefleniyor.

“Kasamız hiç açık vermedi”
Okulu müdürü Kamil Tayyar, “Bu projeyi uygulamaktaki amacımız öğrencilerimizin sorumluluk, güven, dürüstlük gibi temel insani değerleri davranış olarak benimsemeleri ve uygulamalarını sağlamaktır” dedi.
Tanesi 5 TL’den satılan meyveleri kâr amacı gütmeden mahalle manavından aldıklarını anlatan Tayyar, “Kasamız bugüne kadar hiç açık vermedi. Öğrencilerimize güveniyorduk. Onlar da bizi mahcup etmedi. En büyük kârımız güven” diye konuştu.
Öğrencilerden Nebiha Yapal ise “Bu manavda personel yok. Meyveleri kendimiz alıyoruz. Para üstünü de kutudan alıyoruz. Çok güzel bir uygulama. Birbirimize güvenmeyi ve dürüst olmayı öğretiyor” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Ekim, 2025 13:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

GSB Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB (Gençlik ve Spor Bakanlığı) Burs ve Öğrenim Kredisi başvurularının başladığını duyurdu.

Bakan Bak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, öğrencilerin beklediği  müjdeyi verdi. Bakan Bak, başvuruların e-Devlet kapısı üzerinden alınmaya başlandığını ve son başvuru tarihinin 17 Ekim saat 23.59 olduğunu belirtti.

Öğrenciler ve aileleri için önemli bir finansal destek sağlayan GSB Burs ve Öğrenim Kredisi'ne başvurular, dijital devletin imkanlarıyla kolaylaştırılıyor. İlgili tüm öğrencilerin, başvuru sürecini e-Devlet sistemi üzerinden güvenle tamamlamaları gerekiyor. Bakan Bak, paylaşımında gençlere başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin