Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Aralık, 2024 08:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Amasya’da yolcu otobüsünün yatak kısmından 9 kaçak göçmen çıktı

Amasya’da polisin arama yaptığı yolcu otobüsünün 4 metrekarelik yatak kısmından 9 kaçak göçmen çıktı. Otobüs şoförü ve muavini gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye nazaran, Iğdır’dan yola çıkıp İstanbul istikametine seyahat etmekte olan bir yolcu otobüsü, Amasya merkez Taşova kavşağındaki polis uygulama noktasında durduruldu. Otobüsün içinde ve bölmelerinde arama yapıldı. 4 metrekarelik sürücü yatağı kısmında Afganistan asıllı 9 kaçak göçmen bulundu. Polislerin su verdiği göçmenlerden 8’i Göçmen Kaçakçılığıyla Uğraş ve Hudut Kapıları Şubesi grupları tarafından Amasya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Rahatsızlanan 1’i ise polis gruplarının birinci müdahalesi sonrası ambulansla hastaneye kaldırıldı. Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Saraç da olay yerine gelerek operasyonu yönetti.
Kaçak göçmenlerin isimli ve idari süreçlerin akabinde Sistemsiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ne (GÖKSEM) teslim edileceği bildirildi.
Operasyonu kıymetlendiren Amasya Valisi Başkan Bakan, "Düzensiz göç ile uğraş tüm güzergahları tutarak yapacağız. Amasya’nın yolları bu tıp yasa dışı nakliyecilik için uygun değil. Çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Mayıs, 2025 11:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Yılmaz’dan İSG Haftası Mesajı: “Önce İnsan, Önce Yaşam”

Öz Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak, güvenli ve sağlıklı çalışma ortamlarının önemine dikkat çekti.

Başkan Yılmaz, iş sağlığı ve güvenliğinin yalnızca yöneticilerin değil, tüm çalışanların ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, “Her zaman ‘Önce insan, önce yaşam, önce ben’ diyoruz” dedi. Yılmaz, sendika olarak üretimin yanı sıra çalışanların sağlığını da en az o kadar önemsediklerini ifade etti.

Açıklamasında, iş kazalarının büyük çoğunluğunun önlenebilir olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Uyarıların dikkate alınmadığı, risklerin görmezden gelindiği her çalışma ortamında kazalar tesadüf değil, ihmalin sonucudur” ifadelerini kullandı.

İş sağlığı ve güvenliği kurallarının cezalardan kaçmak için değil, çalışanların sevdiklerine sağ salim dönebilmeleri için var olduğunu belirten Yılmaz, bu alandaki sorumluluğun hem işverenlerde hem de çalışanlarda olduğunu söyledi.

“İşyerlerimizde daha güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir çalışma ortamı kurmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Yılmaz, konuşmasının sonunda tüm iş kazalarında hayatını kaybeden çalışanları rahmetle andı ve çelik işçilerinin İSG Haftası’nı kutladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.