Amasya’da durdurulan arabada 1’i bagajda olmak üzere Afganistan asıllı 6 kaçak göçmen yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Amasya Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Gayret ve Hudut Kapıları Şube ile İstihbarat Şube grupları, Amasya girişinde doğu vilayetlerinden batı vilayetlerine sistemsiz göçmen taşındığı bilgisi aldı. Harekete geçen gruplarca durdurulan Lada Samara marka arabada kaçak yollardan Türkiye’ye girdiği tespit edilen 6 Afganistan asıllı sistemsiz göçmen yakalandı. Göçmenler süreçleri sonrası Sistemsiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ne (GÖKSEM) teslim edilecek. Araba ve peşindeki artçı arabanın şoförleri S.B ile F.T gözaltına alınarak haklarında göçmen kaçakçılığından isimli süreç başlatıldı.


0
Amasya’da otomobilde 6 kaçak göçmen yakalandı
0
0
Amasya’da köy yolunda heyelan
Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.
Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.
Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.

