Amasya’da orman yangını: 35 hektar alan zarar gördü - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
amasyada orman yangini 35 hektar alan zarar gordu hYYAnzjz
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ağustos, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da orman yangını: 35 hektar alan zarar gördü

Amasya’nın merkez ilçesine bağlı Kızılkışlacık köyü Başyurt Yaylası’nda çıkan orman yangınında 35 hektarlık alan etkilendi. Yangın, grupların ağır gayreti sonucu denetim altına alındı.

Dün saat 11.07 sıralarında başlayan orman yangınına AFAD’ın uyumunda, 1 helikopter ve 17 arazözün yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü, merkez itfaiye, jandarma ve sıhhat grupları kısa müddette müdahale etti.

Yangında 35 hektarlık ormanlık alan ziyan görürken, söndürme çalışmaları tamamlandı. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Amasya Valiliği’nden yapılan açıklamada, vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletilerek orman ve arazi yangınlarına karşı önlemli ve hassas olunması davetinde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
belediye personelinin buldugu 175 gram altin sahibine teslim edildi yQ3p5DaU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Belediye personelinin bulduğu 17,5 gram altın sahibine teslim edildi

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde belediye temizlik personelinin çalışırken yerde bulduğu 17,5 gram gelen altın, sahibine teslim edildi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, Belediye bünyesinde temizlik personeli olarak görev yapan Şaban Zorba, çalıştığı sırada yerde 17,5 gram gelen altın buldu. Zorba, bulduğu altını Tosya Belediyesi’ne getirerek teslim etti. Tosya Belediyesi tarafından yapılan araştırma sonrasında altının Erol Ataş isimli vatandaşa ait olduğu belirlendi. Tosya Belediyesine davet edilen Aktaş’a, kaybettiği altın teslim edildi.

Belediye personeline duyarlılığı için teşekkür eden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükacar, “Şaban Zorba’nın gösterdiği bu örnek davranış, hem insanlık adına hem de belediyemiz adına bizleri gururlandırmıştır. Emanete sahip çıkmanın ve dürüstlüğün en güzel örneklerinden birini sergileyen personelimiz, sergilediği bu duyarlılıkla hepimize örnek olmuştur. Bulunan altın sahibi Sayın Erol Aktaş’a teslim edilmiştir. Personelimiz Şaban Zorba’yı duyarlı ve örnek davranışından dolayı gönülden tebrik ediyor, Erol Aktaş’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi. .

Bizi sosyal medyadan takip edin