Amasya’da mukaddes emanetler sergisi açıldı

Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ocak, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Amasya’da Sultan II. Bayezid Külliyesi’nde kutsal emanetler standı açıldı.
Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) ve Sultan Bayezid Camii Derneği iş birliğiyle düzenlenen stantta, Hazreti Muhammed’in (SAV) Sakal-ı ve Saç-ı Şerifleri, Kadem-i Şerif ile Hücre-i Saadet Örtüsü’nün de bulunduğu 34 kutsal emanet yer aldı. Standın açılışında konuşan Amasya Müftüsü Hamza Bayram, üç ayların birinci günlerine denk gelen standın değerli bir kazanım olduğunu söyledi.
Sergiyi hazırlayan Ömer Hoş, konuklarına kutsal emanetler konusunda bilgiler verdi. EHAD Amasya Şube Başkanı Halil İbrahim Tokmak da kutsal emanetleri Amasya halkıyla buluşturmanın memnunluğunu yaşadıklarını söyledi.
Açılışa Vali Başkan Bakan ve Belediye Başkanı Turgay Sevindi ile öteki yetkililer de katıldı. Stant, yarın akşam saatlerine kadar gezilebilecek.

Aile Yılında Yapılacak Çalışmalar Konuşuldu

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki kurum ve kuruluş müdürleriyle Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Şubat, 2025 11:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, kurum müdürleri, müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.
Toplantıda, İl Müdürlüğü’nün 2024 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler ile 2025 yılı planlamaları ele alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar hakkında kapsamlı bir sunum yapılırken, hizmetlerin gelecekte daha etkin hale getirilmesi adına çeşitli değerlendirmelerde bulunuldu.
Vali Yavuz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün geniş bir hizmet yelpazesine sahip olduğunu belirterek, çocuklardan yaşlılara, özel gereksinimli bireylerden dezavantajlı gruplara kadar birçok farklı kesime ulaşılan hizmetlerin büyük bir özen ve titizlikle yürütülmesinin önemine vurgu yaptı.
"2025 YILI AİLE YILI OLDU"
Vatandaş odaklı hizmet anlayışının sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, özellikle ailenin korunması, güçlendirilmesi ve çocukların sağlıklı bir ortamda yetişmesi konularına dikkat çekti. 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi sebebiyle bu kapsamda yapılacak çalışmalara özel önem verileceğini belirtti.
Kadına ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesi, koruyucu aile uygulamalarının teşviki, kurumların yangın güvenliği denetimlerinin artırılması ve sosyal desteklerin etkin şekilde ulaştırılması gibi konularda ilgili kurumlarla iş birliğinin sürdürüleceğini vurgulayan Vali Yavuz, hizmet kalitesini daha da artırmak için ortak çalışmalar yapılacağını dile getirdi.
Toplantı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve 2025 yılı hedeflerinin belirlenmesiyle sona erdi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.