Amasya’da karla kaplı köy yolunda araçlarıyla mahsur kalan aileyi, yakıtları bitmek üzereyken Amasya Vilayet Özel Yönetimi greyder operatörleri kurtardı.
Taşova ilçesine bağlı Korubaşı köyünde yolunda Nisan ayında beklenmedik formda yağan 30 santimetreden fazla karla kaplı yolda mahsur kaldıklarını 112 Acil Davet Merkezi’ne bildiren şoför Rıdvan Bulakbaşı ve beraberindeki ailesi için takımlar vakitle yarıştı.
Amasya Vilayet Özel Yönetimi takımı greyderle yolları açarak donma tehlikesiyle karşı karşıya olan aileye ulaştı. Yolu açan greyderin peşinden köye ulaşan aile kendilerine yardımcı olan greyder operatörleri Mehmet Keskin ve Alper Yaşar’a teşekkür etti.


Amasya’da karlı köy yolunda mahsur kalan aileyi greyder operatörleri kurtardı
Safranbolu TSO’dan Mengen Aşçılık Kampı’na stratejik destek
Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Bolu’nun Mengen ilçesinde düzenlenen 6. Mengen Aşçılık Kampı’na destek vererek Safranbolu safranının gastronomi alanındaki doğru kullanımına yönelik bilimsel bir çalışma sundu.
Yaklaşık 90 üniversiteden akademisyen, öğrenci ve şefin katıldığı organizasyonda, Safranbolu’nun coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan safran ön plana çıkarıldı.
Etkinlik kapsamında katılımcılara “Safranbolu Safranı Tarifnamesi” adlı kitap dağıtıldı. Çalışmada safranın gastronomide doğru kullanımı, aroma yönetimi, ekstraksiyon teknikleri ve sık yapılan hatalar bilimsel ve uygulamalı olarak ele alındı.
Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, safranın yalnızca bir baharat değil aynı zamanda kültürel ve ekonomik bir değer olduğunu belirterek, doğru kullanımın önemine dikkat çekti.
Altuntepe, Mengen Aşçılık Kampı gibi geniş katılımlı bir organizasyonda yaklaşık 90 üniversiteye ulaşmanın önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, hazırlanan çalışmanın sahadaki yanlış kullanım alışkanlıklarını düzeltmeye yönelik rehber niteliği taşıdığını ifade etti.
Etkinlikte, Safranbolu safranının gastronomide bilimsel temelli yaklaşımla ele alınmasının, ürünün ulusal ve uluslararası alanda değerinin artırılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

