Amasya’da 15 yıl önce işlenen Mehmet Dönmez cinayetinde ortağı tutuklandı: “Katili polis bulacak. Ben değil” - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasya’da 15 yıl önce işlenen Mehmet Dönmez cinayetinde ortağı tutuklandı: “Katili polis bulacak. Ben değil”

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yol kenarında başından silahla vurularak öldürülmüş halde bulunan Mehmet Dönmez cinayetinde 15 yıl sonra iş ortağı Hakan B. tutuklandı. Hakan B. habercilerin, “İş ortağınızı öldürdüğünüz doğru mu?” sorusuna “Doğru değil. Kabul etmiyorum. Kim öldürdü bilemem. Polis bulacak onu. Ben değil” cevabını verdi.

Olay, 2009 yılında meydana geldi. Mehmet Dönmez (46), gece saatlerinde yol kenarında başından tüfekle vurulmuş halde bulundu. İhbarla bölgeye polis ve acil sağlık ekibi sevk edildi. İncelemede, Mehmet Dönmez’in başından tüfekle vurularak hayatını kaybettiği belirlendi. Faili meçhul dosya, Amasya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin çalışmaları sonucu 15 yıl sonra yeniden açıldı. 7 ay önce başlanan çalışmada teknik takip ve HTS analizleri sonucu iş ortağı olan Hakan B. ile birlikte N.B.,B.B. ve M.G. Samsun, Mersin ve Merzifon ilçesinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda yakalanarak gözaltına alındı.

Amasya Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan N.B.,B.B. ve M.G çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, iş ortağı olan Hakan B. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Habercilerin “İş ortağınızı öldürdüğünüz doğru mu?” sorusuna, “Doğru değil. Kabul etmiyorum. Kim öldürdü bilemem. Polis bulacak onu. Ben değil. Şüphe üzerine tutuklandım” cevabını verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda minibus ile hafif ticari arac carpisti 7 yarali gihnxQFG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde minibüs ile hafif ticari aracın çarpışması neticesinde meydana gelen kazada 7 kişi yaralandı.

Kaza, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Kastamonu-Taşköprü karayolu Tekev mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Taşköprü istikametinde seyir halinde olan Sezer Y. idaresindeki 37 ABP 346 plakalı hafif ticari araç ile aynı istikametteki Macit K. yönetimindeki 55 PG 145 plakalı minibüs çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan minibüs refüjdeki ağaçlara çarparak yolu karşı şeridine geçerken, hafif ticari araç ise ters döndü. Kazada sürücüler ile araçlarda bulunan 5 kişi yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Taşköprü Devlet Hastanesi ve Kastamonu il merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Kazaya karışan araçlar ise çekici yardımıyla kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin