Amasra’da Dere Islah Çalışmaları Başladı

Karabük Postası tarafından
23 Kasım, 2014 12:39 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

BARTIN Amasra Kaymakamlığı, Amasra Belediyesi ve DSİ iş birliğiyle ilçeden geçen derelerde ıslah çalışmaları başalıldı. Kış aylarında yağışların artması nedeniyle taşkın tehlikesi arz eden Horhor Deresi tünel inşaatından dolayı yağmur suları ile gelen toprak ve evsel atıklar nedeniyle yıl içerisinde tıkanma noktasına gelmişti. Amasra Kaymakamlığı, Amasra Belediyesi Fen İşleri Birimi ve 233. Şube Müdürlüğü ile birlikte koordineli çalışarak bu kapsamda Horhor, Kestaneli, Hisarönü ve Kayaaltı dere yataklarında toplamda 2 bin 100 metrelik alanda iş makinaları ile başlattığı temizlik çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

‘Çocuklarda tablet kullanımına sınır konulmalı’

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mecburî durumlar dışında aşikâr kurallar çerçevesinde ve muhakkak mühletlerle çocukların teknolojik aygıtları kullanmasına müsaade verilebileceğini söyleyen Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, "Özellikle okul öncesi devirde, anne-baba etkileşimine açık ve yanlışsız programlarla teknolojik aletlerin çocuklar üzerinde olumlu tesirleri de olabilir. Uygun kullanım kuralları ve sınırlamalar çerçevesinde bu araçların yararlı olabileceği unutulmamalıdır" dedi.
Liv Hospital Samsun Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, çocuklarda teknolojik aygıt kullanımı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, mecburî durumlar dışında aşikâr kurallar çerçevesinde ve belli mühletlerle çocukların teknolojik aygıtları kullanmasına müsaade verilmesinin uygun olabileceğini belirtti.

"2 yaşından küçükler için uygun değil"
2 yaşından küçük çocukların teknolojik aletlerin kullanmasının önerilmediğini vurgulayan Prof. Dr. Aydın, "Çünkü lisan, zihinsel, hareket ve sosyal-duygusal hünerlerin gelişimi için anne-baba ve öbür yetişkinlerle toplumsal etkileşim gereklidir. Okul öncesi devirde, günlük kullanım mühleti 1 saati geçmemelidir. Birinci ve ortaokul periyodunda ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati aşmamalıdır" diye konuştu.

"Uykudan evvel kullanılmamalı"
Uykudan evvelki 1 saatlik vakit diliminde dijital elektronik aletlerin kullanımının önerilmediğini belirten Prof. Dr. Aydın, "Ayrıca, kullanılacak mühletin bölünerek birkaç seferde kullanılması uygun olabilir. Fakat eğitim gayeli kullanımlar, manzaralı görüşmeler yahut konuşmalar bunun dışında tutulabilir" tabirlerini kullandı.

"Uygun hudutlar konulmalıdır"
Günümüzde çocuklar ve ergenler ortasında dijital elektronik aletlerin yaygın kullanılmasının, bu araçların cümbüş aracı haline gelmesine ve özel lisanların oluşmasına yol açtığını söyleyen Prof. Dr. Aydın, "Ayrıca, toplumsal bağlantıda değerli bir rol oynamakta ve teknolojiyle olan temaslarını sağlamaktadır. Bilhassa okul öncesi periyotta, anne-baba etkileşimine açık ve hakikat programlarla teknolojik aletlerin çocuklar üzerinde olumlu tesirleri olabilir. Uygun kullanım kuralları ve sınırlamalar çerçevesinde bu araçların yararlı olabileceği unutulmamalıdır" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.