Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Altın Safran Festivalinin Programı Belli Oldu

Kültür Sanat Yayın: 24.05.2024 12:14
Altın Safran Festivalinin Programı Belli Oldu

Altın Safran Belgesel Film Festivali’nin 25. Yılında belgesel tutkunlarının merakla beklediği program açıklandı. 29 Mayıs ile 1 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, belgesel tutkunlarını büyüleyici yapıtlarla buluşturacak.

Festivalde, doğa belgesellerinden sosyal konulu yapıtlara, sanat ve kültür belgesellerinden tarihi ve bilimsel içerikli filmlere kadar geniş bir yelpaze sunulacak. Ayrıca, genç yeteneklere destek amacıyla düzenlenen yarışma ve atölye çalışmaları da festivalin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Altın Safran Belgesel Film Festivali, belgesel sinemanın önemini vurgulamaya ve bu alandaki yenilikçi yapıtlara destek olmaya devam ediyor. Safranbolu Belediyesi tarafından  Geçtiğimiz haftalarda vefat eden Safranbolulu yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu’na  onur ödülü verilecek.  Türker İnanoğlu Sinema Onur Ödülü sinema yazarı Atilla Dorsay’a takdim edilecek.

Dünya’nın dört bir yanından başvurunun yapıldığı ve 4 gün sürecek festivalin programı belli oldu. Program şu şekilde oluştu;

Festival; 29 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’de Festival Organizasyon Komitesinin Misak-i Milli Meydanındaki  Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu  başlayacak. ardından Safranbolu Belediyesi Aslanlar Sosyal Tesisinde Festival Basın toplantısı düzenlenecek. Saat 12.00’de

Prof. Dr. Aytekin Can, Dr. Sühendan Kumcu, Dr. Musa Ak, Öğr. Gör. Serdar Sabuncu tarafından Safranbolu Belediyesi Aslanlar Sosyal Tesisinde “Festivalin Çeyrek Asırlık Süreci’’

konulu söyleşi düzenlenecek. Saat 14.00’de Leyla Dizdar Kültür Merkezinde  Festivalin çeyrek asırlık afiş tasarımları sergisi  açılacak. Saat 17.00’de aynı yerde  Finalist Belgesel Filmlerin Gösterimleri yapılacak.  Festival Açılış Konuşmalarından sonra  Festival meşalesinin yakılacak, ardından Kortej yürüyüşü yapacak. Saat 20.30’da Misak-i Milli Meydanından  DJ Canlı Performans etkinliği düzenlenecek.

30 Mayıs Perşembe günü devam edecek olan etkinlikler kapsamında Leyla Dizdar Kültür Merkezinde sabah saat 10.00’dan başlayarak akşam saat 20.00’e kadar olan bölümde Finalist Belgesel Film Gösterimleri yapılacak.  Dr. Sebahat Kılıç Bülbül’ün ‘’Gelin Aynaları’’ konulu sergi açılışından sonra 15.00’de ‘’Yeşim Ustaoğlu ile Film Yapım – Yönetim’’ söyleşi programı düzenlenecek. Saat 18.00’de  Görüntü Yönetmenliği Atölye çalışması yapılacak.

31 Mayıs Cuma günü yapılacak olan etkinliler Leyla Dizdar Kültür Merkezinde  saat 10.00-20.00 arası finalist belgesel film gösterimleri ile başlayacak. Saat 14.00’de Kültürel Miras Derneği tarafından  ‘’Safranbolu’da Zaman – Mekan ve İnsan’’ Fotoğraf Sergisi açılacak.

15.00 TV Programcısı ve Eğitmen Serdar Kılıç tarafından ‘’Doğa-İnsan ve Safranbolu’’ konulu söyleşi programı düzenlenecek.

Festivalin son günü olan 1 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’de Tarihi Sokaklarda Doğa yapılacak. KBÜ Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde saat 15.00’de  Çocuklar için Belgesel Film Atölyesi çalışması yapılacak. Akşam saat 20.00’de  25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali Ödül töreni yapılacak.


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Samsun tanıtım faaliyetleri meyvelerini vermeye başladı: Turizmde rekor

Ekonomi Yayın: 04.07.2024 16:00
İhlas Haber Ajansı
Samsun tanıtım faaliyetleri meyvelerini vermeye başladı: Turizmde rekor

SAMSUN (İHA) – Tanıtım faaliyetlerine ağırlık verilen Samsun’da yapılan çalışmalar neticesinde yerli ve yabancı turist sayısında gözle görülür bir artış yaşandı.

Samsun’da son dönemde özellikle turizm alanında yapılan çalışmalar her kesimden olumlu bir dönüş sağladı. Gerek genel yönetimin, gerek Kültür ve Turizm Bakanlığının gerekse Samsun Valiliği ve yerel yönetimlerin çalışmaları neticesinde Samsun turizmi olumlu sinyaller vermeye başladı.

Bir taraftan ulusal alanda Samsun’un tanıtımına hız verilirken, fuar ve benzeri organizasyonlarla şehir tanıtıldı, turizmin farklı argümanları ayrı ayrı ele alınarak Samsun değerleri turizm paydaşlarının beğenisine sunuldu. Geçen ay yapılan Kültür Yolu Festivali’yle de turizm hareketliliği adeta zirve yaptı. Böylece Samsun’daki tüm ekonomik sektörler durumdan olumlu etkilendi ve sektörde bir memnuniyet gözlenmeye başladı.

Yetkililer, geçen yıllara kıyasla yerli ve yabancı turist sayısında bir kıpırdanma gözlemlendiğini ve olumlu bir seyrin istatistiklere yansıdığını ifade ediyor. Ayrıca yetkililer, bu çalışmaların artarak devam ettirildiğinde Samsun turizminin yeni rekorlar kıracağının sektör tarafından ümit edildiğinin de altını çiziyor.

Bu süreçte özellikle festival turizmi, yaz turizmi, doğa turizmi, spor turizmi ve son zamanlarda çok önemsenen gastronomi turizmi bu olumlu havayı destekleyen en önemli turizm çeşitliliği olarak dikkat çekiyor.