karabuk
İmsak 05:39
Güneş 07:03
Öğle 13:05
İkindi 16:20
Akşam 18:57
Yatsı 20:16
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
27 Ocak, 2022 13:09 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Altın Safran Belgesel Film Festivali, En İyi Belgesel Film Festivali seçildi

Sinema Yazarı, Araştırmacı ve Festival Danışmanı Hayri Çölaşan tarafından 2009 yılında başlatılan ve düzenlenen kameraarkasi.org web sitesi tarafından her sene yapılan film festivalleri araştırmasında Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, En İyi Belgesel Film Festivali seçildi. Sanat dünyasının da ilgisini çeken site aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen yerli film festivalleri ile ilgili verileri bir araya getirerek, araştırmacılara, sinema yazarlarına, yönetmenlere, öğrencilere, festival çalışanlarına değerlendirmelerinde yardımcı olabilecek bir kaynak oluşturuyor. Alanında en uzun soluklu festival olan Altın Safran son yıllarda belgesel ve sanat dünyasının da ilgisini çekmeyi başardı. Bu yıl 22. Kez sanatseverlere kapılarını açacak olan festivalin çok daha kapsamlı olması için Festival Komitesinin çalışmalarına aralıksız devam ettiğini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali yalnızca film festivali olarak algılanmamalı. Aynı zamanda ilçemizin tanıtımına da önemli katkı sağlıyor” dedi. Kültürel Miras ve Korumacılık ana teması ile 22 yıldır aralıksız devam eden festivalde, Profesyonel, Amatör, Profesyonel Film Kategorisinde Jüri Özel Ödülü,  Süha Arın Özel Ödülüne, Serbest, Belgesel Film Yapım Destek, Sinema Onur gibi pek çok kategoride ödüllerin de verildiğini ifade eden Başkan Köse, “ Bu yıl Safranbolu halkının festivalin içine daha fazla dâhil olmasını amaçlıyoruz. Bu vesile ile böylesi detaylı ve özel bir çalışmayı yaptığı için Sayın Hayri Çölaşan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. Başkan Elif Köse, gerek belgesel film gerekse fotoğraf yarışmalarında katılımın her yıl artmasının ise kendilerini mutlu ettiğini söyledi.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
agaca takilan dronu tufekle dala ates ederek kurtardilar OiTKiihW
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Ağaca takılan dronu tüfekle dala ateş ederek kurtardılar

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyünde ağaca takılan dron, ilginç bir yöntemle kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre dron çekimi için Cebeli köyüne giden Soner Sungur ve Serkan Gedik, yanlarında götürdükleri dron ile deneme uçuşu yaptı. Bir süre havada kalan dron, köyde bulunan uzun bir kavak ağacının dallarına takılarak asılı kaldı.
Kavak ağacının en uç noktasına takılan dronu indirmek için her yolu deneyen ikili tüm çabalarına rağmen başarılı olamadı. Bunun üzerine farklı bir yöntem deneyen Soner Sungur, tüfekle dronun takılı olduğu ince dala ateş etti.
Yapılan atış sonucu dalın kırılmasıyla dron yere düşerek ağaçtan kurtarıldı. Saatler süren uğraşın ardından dron hasar almadan kurtarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin