Amasya’da alışveriş dönüşü boynunda asılı yarım altını kaybettiğini fark ederek umutsuz bir biçimde polisi arayıp yardım isteyen genç bayan, karşısındaki vazifelinin ’altının emin ellerde’ kelamıyla büyük sevinç yaşadı. Ailesiyle sokakta gezerken genç kızın altını düşürdüğü dükkanın önüne 40 dakika sonra tesadüfen gelen polis memuru, yerde bulduğu altının sahibine ulaşmasını sağladı. O anlar etraftaki güvenlik kamerasına yansıdı.
Annesiyle birlikte yaptığı alışveriş sonrası meskenine geldiğinde boynunda asılı yarım altının takılı olmadığını fark eden Nuriye Keten, sokaktaki aramaları sonuçsuz kalınca durumu polise bildirdi. 26 yaşındaki genç kızın Kocacık Çarşısı’nda alışveriş yaptığı dükkana 40 dakika sonra müsaadeli olduğu gün bebek otomobiliyle gelen 16 yıllık polis memuru D.T. yerde parlayan eşyayı fark etti. Yaklaşıp eğildiğinde bunun yarım altın olduğunu anlayan 39 yaşındaki polis, evvel etraftakilere, iş yerlerine sonra da telefonla irtibata geçtiği karakola kayıp eşya ihbarı olup olmadığını sordu. Vazifeliler, o altının kendilerine kayıp ihbarı veren genç kıza ilişkin olduğunu belirledi.
Bir kamu kurumunda süreksiz vazife yapan Nuriye Keten, Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine gelerek düşürdüğü altınını teslim aldı. “Bu bana ders oldu. Bundan sonra altın takmayacağım” kelamlarıyla de D.T.’ye ve kendisine yardımcı olan polislere teşekkür ederek polis haftasını kutladı.
İzinli olduğu gün ailesiyle birlikte sokakta gezerken olayın yaşandığına değinen polis memuru D.T. de misyonunu yaptığını belirterek, yüzünü güldürdüğü genç kızın bu türlü durumlarla karşılaşmaması için daha dikkatli olmasını istedi.


Alışveriş yaparken altınını kaybeden genç kızı sokakta gezen polis sevindirdi
Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama
DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.
Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.
Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

