Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Aralık, 2024 04:15 tarihinde yayınlandı
0

Alevlere teslim olan 350 yıllık konaktan geriye yıkık harabesi kaldı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde çıkan yangından yaklaşık 350 yıllık tarihi konaktan geriye yıkık harabesi kaldı.
İlçeye bağlı tarihi Yörük köyünde bulunan Şakir Özküçük’e ait ve uzun süredir kullanılmayan 3 katlı tarihi Sağır Şakir konağında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Konaktan yükselen alevleri gören köylülerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.
Kısa sürede bütün konağı saran alevler itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Soğıtma çalışmaları sırasında zaman zaman çökmelerin meydana geldiği konaktan geriye ise yıkık harabesi kalırken, 2 gün önce ise konağın son görüntüleri ile dron çekimlerine yansımıştı.
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için Jandarma ve itfaiye ekipleri çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
babasini 8 kursunla olduren sahis cok pismanim kimse babasini oldurmek istemez allah bu aciyi u39MYJtx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Babasını 8 kurşunla öldüren şahıs: “Çok pişmanım, kimse babasını öldürmek istemez, Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın”

Samsun’un İlkadım ilçesinde tartıştığı babasını tabancayla 8 yerinden vurarak öldürdükten sonra jandarmaya teslim olan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Baba katili adliye çıkışında, “Çok pişmanım. Kimse babasını öldürmek istemez. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın” dedi.

Olay, İlkadım ilçesi Kadamut Mahallesi’nde dün akşam meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağında çalışan Doğan Can Y. (35), evde babası İbrahim Y.’ye (59) tabancayla ateş açtı. Atakum Belediyesinden emekli olduğu öğrenilen ve vücuduna 8 kurşun isabet eden İbrahim Y., olay yerinde hayatını kaybetti. Babasını vurduktan sonra İlkadım İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek teslim olan Doğan Can Y.’nin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giden sağlık ekipleri, İbrahim Y.’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İbrahim Y.’nin cansız bedeni, jandarma ekiplerinin olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için Samsun Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’na gönderildi.

Bekar ve ailenin tek çocuğu olduğu öğrenilen Doğan Can Y. ifadesinde, “Babam çok alkol kullanıyordu. 35 yaşında olmama rağmen her işime karışıyordu. Sürekli benimle tartışıyordu. Davranışlarından dolayı psikolojim bozuldu. Olay günü işe gitmeyip rapor aldım. Dolaşıp kafamı dağıtmak istedim. Akşam evin önünde arabanın tamponuyla ilgili tartışma çıktı. Eve çağırdı, ’menemen yapalım’ dedi. O sırada yatalak annemin ihtiyaçlarına yardımcı oluyordum. Bana yine küfürlü sözler söyledi, bağırıp çağırdı ve menemen kabını fırlattı. Daha sonra ’ikinizi de öldüreceğim’ diyerek mutfağa gitti. Bizi bıçakla öldüreceğini düşündüm. Yatağın altındaki taşıma ruhsatlı silahımı alıp belime koydum. Babam elinde bıçakla üzerime saldırınca korkup ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum” dediği öğrenildi.

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan katil zanlısı, bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Doğan Can Y. cezaevine götürülürken adliye çıkışında, “Çok pişmanım. Kimse babasını öldürmek istemez. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın” demesi dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin