Alaplı’da tehlikeli yollara çelik bariyer yerleştiriliyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Şubat, 2024 04:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’da tehlikeli yollara çelik bariyer yerleştiriliyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi tehlikeli köy yolların genelinde koruyucu çelik bariyer olarak bilinen oto korkuluk çalışmalarına başladı. Keskin viraj, şarampol ve uçurumun bulunduğu yol kenarlarında koruyucu olarak da bilinen çelik bariyerler Aşağıdağ Köyü ile Aydınyayla yolu arasında tamamlandı.

Zonguldak’ın Alaplı Özel İdare Müdürlüğü ekiplerince başlatılan çalışmalarda, öncelikli olarak tehlikeli virajlar ve uçurum kenarları başta olma üzere vatandaşların can güvenliğini sağlamak ve tehlikelere kalkan olmak için yol kenarlarındaki iyileştirmeler çalışmalarında Alaplı’ya bağlı Aşağıdağ Köyü ile Aydınyayla yolunda korkuluk montajı yapımı tamamlanarak buralarda tehlike giderilmiş oldu. Başlatılan çalışmalarda oto korkuluklar, 4 mm kalınlığındaki galvanizli dikmeler 2 metre aralıklarla 1 metre ankraj boyu sağlanacak şekilde zemine ankre edildi. Dikmelere 2.5 mm kalınlığındaki galvanizli raylar monte edildi.

Oto korkuluklar montajının Özel İdare bünyesinde kurulan ekiple gerçekleştirildiğini de dile getiren Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, “Bu yıl itibariyle isteğe göre parça parça oto korkuluk yapmayı planlıyoruz. Şu ana kadar 500 metre yakın bir oto korkuluk imalatını tamamladık. Belirlemiş olduğumuz tüm güzergahları peyderpey yapacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
65 yasindaki dis hekimi fedai kurtul istanbuldan samsuna kosuyor EFERnnHN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0
0

65 yaşındaki diş hekimi Fedai Kürtül, İstanbul’dan Samsun’a koşuyor

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı için 19 Mayıs’ta Samsun’da olmayı hedefleyen 65 yaşındaki Fedai Kürtül, İstanbul’dan başlattığı koşusunun 10. gününde Zonguldak’a ulaştı. Kürtül, 30. etabın sonunda Samsun’a varmayı hedefliyor.

19 Mayıs’ta Samsun’a ulaşma hedefiyle İstanbul’dan koşmaya başlayan 65 yaşındaki Fedai Kürtül, koşusunun 10. gününde Zonguldak’a vardı. Burada açıklamalarda bulunan Fedai Kürtül, “Ben Atatürk’e saygı, sevgi ve minnetlerimi sunmak için böyle bir projeye kalkıştım” dedi.

Daha önce Cumhuriyetin 100. yılında Selanik’ten, Ankara’ya koştuğunu belirten Kürtül, mevcut koşusunun detaylarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Bu sefer de Bandırma vapurunu takip eder gibi Dolmabahçe’den, Samsun’a diye başladık. 19 Nisan’da Atamızın hareket ettiği noktada törenimizi yaptıktan sonra 20 Nisan’da Üsküdar’dan koşmaya başladım. Sahil boyunca, bugün 10. etap, Zonguldak’a varıyoruz. Daha 20 etabımız var yani 3’te 1’ini tamamlamış olduk koşumuzda.”

Koşu boyunca ciddi bir sorun yaşamadığını ifade eden Fedai Kürtül, “İnsanlar değişik yerlerde karşılıyorlar. Yollarda çok gören eden pek olmuyor. Ama bitiş noktalarında arkadaşlar karşılıyor, muhabbet ediyoruz, konaklıyoruz güzel oluyor. Bir sıkıntı yok, şuana kadar gayet normal gidiyor” şeklinde konuştu.

“Gençler, sporu önemsemeliler”

Kendisinin 65 yaşında bir diş hekimi olduğunu hatırlatan Kürtül, gençlere tavsiyelerde bulundu. Fedai Kürtül, “Gençler, sporu önemsemeliler. Çünkü sağlıklı bir vücut için spor çok önemli. Ben 65 yaşımdayım, diş hekimiyim. Bu yaşta bu faaliyeti yapabiliyorsam, gençlerin de sporu önemsemeleri gerekir. Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyeti devam ettirmek için ellerinden geleni yapmaları lazım. yoksa olmaz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin