Reklam
Reklam
akaryakit istasyonunda heyelan 2si cocuk 3 kisi enkaz altinda cuZL9bTr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
0

Akaryakıt istasyonunda heyelan: 2’si çocuk 3 kişi enkaz altında

Samsun’da meydana gelen heyelanda bir akaryakıt istasyonunun üzerine kaya modülleri düştü. Olayda 1 kişi yaralı olarak kurtarılırken, enkaz altında kalan 2’si çocuk 3 kişiyi kurtarma çalışması sürüyor.

Olay, saat 23.00 sıralarında Canik ilçesi Toptepe Mahallesi’nde bir AVM yanındaki akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, dağdan kopan toprak ve kaya modülleri akaryakıt istasyonunun oto yıkama kısmına düştü. Birinci belirlemelere nazaran enkaz altında bir araç kaldı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda arama-kurtarma ve sıhhat takımı sevk edildi. Gruplar, enkaz altındakileri sağ kurtarabilmek için vakte karşı yarış başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu bir bayan yaralı olarak enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Kayaları kaldırmak için bölgeye iş makineleri de sevk edilirken, grupların arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, heyelanda bir kişinin sağ olarak kurtarıldığını, durumunun uygun olduğunu, enkaz altında kalan 2’si çocuk 3 kişinin kurtarılması için tüm takımların ağır formda çalıştığını belirterek, “İnşallah kısa mühlet içinde onları da sağ olarak kurtarırız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin