Reklam
Reklam
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
11 Kasım, 2023 13:12 tarihinde yayınlandı
0

AK Parti’de yerel seçim startı verildi

AK Parti‘de 2024 yerel seçimleri için aday belirleme takvimi belli oldu. Buna göre 9 Kasım’da başlayan aday adayı başvuruları 17 Kasım’da sona erecek. Temayül yoklaması 19 Kasım’da elektronik ortamda tüm illerde aynı anda yapılacak.

AK Parti Karabük İl Başkanı  Ferhat Salt, 2024 yerel seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İl Başkanımız Salt,   AK Parti’nin 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için seçim dönemi ve seçim takvimi çalışmalarının  filen başladığını belirterek, aday adaylık ücretlerinin kadın ve gençlerden yarısı engellilerden dörtte biri alınacağını söyledi.

İl Başkanı Salt yaptığı açıklamasında, “31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için Aday Adaylığı başvuru sürecini resmen başlatmış bulunuyoruz. Bu sefer başvuru aidatı almıyoruz, bağış almaya karar verdik. İl belediye başkan aday adaylarından 30 bin TL, ilçe belediye başkan aday adaylarından 20 bin TL, belde belediyeleri 10 bin TL ve il genel meclisi üyeliği ve belediye meclisi üyeliği aday adaylarından ise 5 bin TL olarak alınması kararlaştırıldı. Sürecin partimiz ve teşkilatlarımız adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bağışlar Gazze’ye .Aday adaylarının başvuru bağışları Gazze’ye AFAD üzerinden gönderilecek. Bağışlar Gazze’ye gitsin istedik. Bütün teşkilat mensuplarımız ve aday adayı kardeşlerimizle katkı sağlamak istedik Başvurular dijital ortamda alınacak.

Aday adayları ön başvurusunu basvuru.akparti.org.tr adresi üzerinden veya il, ilçe başkanlıklarından yapabilecek. Aday formu sıcak imzalı şekilde İl, İlçe başkanlılarına teslim edilecek. İl Belediye Başkan aday adaylığı müracaatı il başkanlığından, ilçe ve belde belediye başkan aday adaylığı müracaatı hem il başkanlığından hem de ilgili ilçelerden yapılabilecek. Belediye ve il genel meclisi adayı müracaatı ise sadece ilgili ilçelerde yapılacak. Tüm detaylar basvuru.akparti.org.tr adresinde yer alıyor” dedi. (Yusuf Korkmaz)

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin