Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2023 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

AK Parti milletvekilleri, Müşterek Meslek Komite Toplantısına katıldı

AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Karabük Ticeret ve Sanayi Odası (KTSO) Müşterek Meslek Komite Toplantısına katıldı.
KTSO hizmet binasında düzenlenen toplantı, Meclis Lideri Adnan Çebi’nin konuşması ile başladı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren TSO İdare Heyeti Lideri Fatih Çapraz’ın istek, teklif ve taleplerini iletmesi ile devam eden toplantıda, komite üyeleri, tek tek kelam alarak meslek kümeleri hakkında bilgi verdi.
Burada bir konuşma yapan Cem Şahin, kentin kalkınması, ilerlemesi ve büyütmesi için verimli geçen bir toplantı yaptıklarını söyledi.
Karabük için yapılan ve yapılacak projelerden bahseden Şahin, “Karabük’ün olmazsa olmazı liman projesidir. Kesinlikle bizim vilayet olarak bir limana ulaşmamız lazım. Filyos Limanı var biliyorsunuz. Faaliyete geçti lakin bizi sevindiren bir gelişme daha oldu, orada gaz bulundu. Gaz nedeni ile liman özel kullanıma kapatıldı. Biz bu liman için üst seviye yetkililerle görüştük, görüşüyoruz. Bize bu limanın ikinci yılın sonunda özel dalda açılacağı belirtildi. Bunu takip ediyoruz. Demiryolu ağı ile bu limana ulaştığımızda, Eskipazar’da kurulacak 2. Organize Sanayi Bölgemizle de burasını irtibatladığımızda Karabük çok daha süratli kalkınacak ve büyüyecektir. İstihdam sorunu ortadan kalkacaktır" diye konuştu.
Keskinkılıç da Filyos Limanının ehemmiyetine değinerek, çalışmaları yakından takip ettiklerini, bu kenti limanla kesinlikle buluşturacaklarını anlattı.
Eskipazar’daki OSB’ye de değinen Keskinkılıç, “Liman ile Eskipazar OSB demir yolu ağı ile birleştiğinde Karabük’ün önüne kimse geçemez. Burada fabrikalar kurulacak. Çok büyük tesisler gelecek. Eskipazar OSB bir müddet sonra yetmeyecek ve gelişme alanına yanlışsız büyüyecek. Biz burada her kısma materyal üretebilecek çok çeşitli tesisler kuracağız. Hepimizin tek gayesi kentimizin kalkınması, büyümesi ve daha da ileriye emin adımlarla ulaşması" dedi.
AK Parti Karabük Vilayet Lideri Ferhat Salt’ında hazır bulunduğu toplantı, milletvekillerin soruları yanıtlaması ile son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Trabzon’da 13 yıldır bitmeyen yol tepki çekiyor

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde kuzey-güney ulaşımında değerli ana arterlerden biri olacak olan Karşıyaka-Uğurlu yolunun üretim çalışmaları yaklaşık 13 yıldır sürüyor. Toplam 5.2 km uzunluğunda 25 metre genişliğinde planlanan yolun tamamlanması ile bölge trafiğinde değerli bir rahatlama hedefleniyor.
2011 yılının Eylül ayında üretim ihalesine çıkılan ve üretimine 2012 yılında başlanan yolun 2017 yılında bitirilmesi planlanıyordu. Duble yol olarak düşünülen fakat gelinen süreçte yolun yalnızca muhakkak bir kısmı tek şerit halinde yapılırken, kalan kısmı ise bir türlü bitirilemedi. Kenti güneye açacak yol, Karşıyaka, 1 Nolu Beşirli, Bengisu ve Uğurlu Mahallelerini birbirine bağlayacaktı. Kentin değerli ulaşım arterlerinden biri olacak olan 25 metre genişliğinde çift gidiş-gelişli 5.2 km’lik Uğurlu-Karşıyaka yolu 3 Haziran günü Ortahisar ilçesinde meydana gelen ağır yağmur sonrası adeta dereye dönmüştü. Yaşanan kent seli sonrası bitirilmesi tekrar gündeme gelen yolla ilgili üretim çalışmaları sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin