AK Parti Karabük İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenledi.
Kapalı spor salonunda düzenlene etkinliğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili adayları Osman Kahveci, Sedat Namal ve çok sayıda vatandaş ve partililer katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, “Eğer biz onun yaşantısını hayatımıza yansıtabilirsek, İslam aleminde dostluk, kardeşlik, barış, sevgi ve mutluluk olur” dedi.
Şahin,Hz. Muhammed’in insanlığa bir model ve örnek olduğunu belirterek, “Onun yaşayışını hayatımıza uygulamak gibi bir sorumluluğumuz var. Kendisi lüzumsuz yere hiç konuşmazdı. Dünya işleri için kızmazdı. Kendi şahsı için öfkelenmez ve asla öç almazdı. Kötü söz söylemezdi. Affetmeyi severdi ve intikam almazdı. Düşmanlarını affetmekle kalmaz, onlara şeref ve değer verirdi. Kimse ile çekişmezdi. Boş şeyler ile uğraşmazdı. Hoşlanmadığı bir şey hakkında susardı. Kimsenin kusurunu araştırmazdı. Eğer biz onun yaşantısını hayatımıza yansıtabilirsek, İslam aleminde dostluk, kardeşlik, barış, sevgi ve mutluluk olur. Eğer şu an da bunun tersi oluyorsa onun yaşantısını yaşayamıyoruz demektir” diye konuştu.
AK Parti olarak okullarda seçmeli de olsa bu konuda 2 yıl önce ders işlenmesine olanak sağladıklarını da belirten Şahin, şunları söyledi:
“Onun örnek ahlakını benimsesinler diye okullarda Kur’an ve Siyer-i Nebi dersleri koyduk. Milli Eğitim Bakanlığından aldığım bilgiye göre 2014 ve 2015 yılları içinde 396 bin öğrenci Kur’an dersine geliyor. 442 bin öğrencimiz de Siyer-i Nebi dersini seçmiş.”
Konuşmaların ardından etkinlik, Güney Afrikalı Dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Hafız Abdurrahman Sadien’in Kur’an tilaveti ile devam etti. Program, Bedirhan Gökçe ve Mustafa Cihat’ın sahne almasıyla son buldu.


AK Parti Gençlik Kollarından Kutlu Doğum Haftası Etkinliği
Karabük’teki kavganın nedeni “yol verme” tartışması çıktı
Karabük’te araçta bulunan 2 kişinin darbedildiği kavganın, trafikte yaşanan yol verme tartışmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.
100. Yıl Mahallesi’nde meydana gelen olayda, araçtaki 2 kişiyi darbeden şüphelilerin 12’si polis ekiplerince tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 8’i dün işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken 5’i çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Emniyetteki işlemleri bugün tamamlanan 4 şüpheli daha adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2’si savcılık ifadesinin ardından 2’si de çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan, yol verme tartışmasından kaynaklandığı belirlenen kavgaya karışan 12 şüpheli hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında toplam 21 bin 168 lira idari para cezası uygulandığı bildirilirken, yapılan aramada 5,66 gram metamfetamin ele geçirildiği öğrenildi.


