blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2024 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

‘Acil Çağrı Yönetimi’ eğitimi 17 kursiyer ile birlikte start verdi

Sıhhat Bakanlığının planlaması doğrultusunda, eşzamanlı olarak vilayetler ortasında verilen “Acil Davet Yönetimi” eğitimi Çankırı ve Kastamonu’dan katılan kursiyerler ile başladı.
Sağlık Bakanlığının planlaması doğrultusunda, eşzamanlı olarak vilayetler ortasında verilen “Acil Davet Yönetimi” eğitimi Çankırı ve Kastamonu’dan katılan kursiyerler ile başladı. Kastamonu’da birinci sefer düzenlenen “Acil Davet Yönetimi” eğitime Çankırı’dan 2 doktor ve 4 acil tıp teknisyeni, Kastamonu’dan ise 4’ü doktor 7’si acil tıp teknisyeni olmak üzere toplam 17 kursiyer katıldı. 4 gün sürecek olan teorik ve simülasyon uygulamaları eğitiminin açılışına, Kastamonu Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok ve Çankırı Vilayet Sıhhat Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya da katıldı.
Ortak çalışmaların değerlendirildiğini kaydeden Dr. Sarıkaya, “Kastamonu ilinde düzenlenen vilayetimizden 2 eğitimci ve 6 kursiyerimizin iştirak sağladığı KKM Tıbbi Davet Karşılama Eğitimi Açılışı için Kastamonu Vilayet Sıhhat Müdürlüğünü ziyaret ettik. Eğitimin tüm basamakları hakkında bilgi edinip tüm kursiyerlerle sohbet ettik. İlimiz UMKE 23.bölge olarak koordinatör ilimiz olan Kastamonu vilayetine bağlı olmamız hasebiyle Ulusal Medikal Kurtarma Grubuna ilişkin teçhizat, araç, bina durumu, vilayetler ortası uyum, afetlere süratli müdahale konusundaki ortak çalışmalarımızı Kastamonu Vilayet Sıhhat Müdürümüz ve Grubuyla birlikte değerlendirdik. Komşu vilayet olarak birlikte yürüttüğümüz ve yürüteceğimiz sıhhat hizmetleri konusunda sayın müdürümüzle karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Verimli geçen ziyaretimizin akabinde gün içerisinde vilayetimize dönerek çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ettik. Kastamonu Sıhhat Müdürümüz Sayın Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok ve idaresine misafirperverlikleri ve yakın ilgilerinden ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kastamonu Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok ise kursiyerlere ’başarılar’ diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’teki okullarda eş zamanlı deprem tatbikatı

Karabük’te "Afetler ve Dayanıklılık Ayı" hasebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde kent genelindeki tüm okullarda eş vakitli afet tatbikatı yapıldı.
Tatbikatlarda, öğrenciler ve okul işçisi mümkün afetlere karşı hazırlıklı olma konusunda farkındalık kazandı. Tatbikat kapsamında Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Cansız, Şube Müdürü Oktay Köse ve MEB AKUP Başkanı Özkan Mermi, Şehit Cevdet Çay Ortaokulu’nda gerçekleştirilen uygulamayı yerinde inceledi.
Öğrencilerin "çök-kapan-tutun" hareketini uyguladığı ve akabinde okul binasının tahliye edildiği tatbikat muvaffakiyetle tamamlandı. Senaryo gereği okuldan inançlı formda çıkan öğrenciler, toplanma alanında bir ortaya geldi.
Tahliye sonrası AKUP Koordinatörü ve Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı Cansız, öğrenci ve öğretmenlere afet şuurunun ehemmiyeti ile aile içinde alınabilecek önlemler konusunda bilgilendirmede bulundu.
Uygulamanın öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökmesine ve bu şuuru ailelerine aktarmalarına katkı sağladığını belirtildi.
Tatbikatın ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in "Bakanımızın Size Bildirisi Var" başlıklı broşürü, vilayet genelindeki tüm öğrencilere dağıtılarak Bakan Tekin’in afet hazırlığına ait iletileri paylaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin