‘Acil Çağrı Yönetimi’ eğitimi 17 kursiyer ile birlikte start verdi

Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2024 04:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sıhhat Bakanlığının planlaması doğrultusunda, eşzamanlı olarak vilayetler ortasında verilen “Acil Davet Yönetimi” eğitimi Çankırı ve Kastamonu’dan katılan kursiyerler ile başladı.
Sağlık Bakanlığının planlaması doğrultusunda, eşzamanlı olarak vilayetler ortasında verilen “Acil Davet Yönetimi” eğitimi Çankırı ve Kastamonu’dan katılan kursiyerler ile başladı. Kastamonu’da birinci sefer düzenlenen “Acil Davet Yönetimi” eğitime Çankırı’dan 2 doktor ve 4 acil tıp teknisyeni, Kastamonu’dan ise 4’ü doktor 7’si acil tıp teknisyeni olmak üzere toplam 17 kursiyer katıldı. 4 gün sürecek olan teorik ve simülasyon uygulamaları eğitiminin açılışına, Kastamonu Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok ve Çankırı Vilayet Sıhhat Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya da katıldı.
Ortak çalışmaların değerlendirildiğini kaydeden Dr. Sarıkaya, “Kastamonu ilinde düzenlenen vilayetimizden 2 eğitimci ve 6 kursiyerimizin iştirak sağladığı KKM Tıbbi Davet Karşılama Eğitimi Açılışı için Kastamonu Vilayet Sıhhat Müdürlüğünü ziyaret ettik. Eğitimin tüm basamakları hakkında bilgi edinip tüm kursiyerlerle sohbet ettik. İlimiz UMKE 23.bölge olarak koordinatör ilimiz olan Kastamonu vilayetine bağlı olmamız hasebiyle Ulusal Medikal Kurtarma Grubuna ilişkin teçhizat, araç, bina durumu, vilayetler ortası uyum, afetlere süratli müdahale konusundaki ortak çalışmalarımızı Kastamonu Vilayet Sıhhat Müdürümüz ve Grubuyla birlikte değerlendirdik. Komşu vilayet olarak birlikte yürüttüğümüz ve yürüteceğimiz sıhhat hizmetleri konusunda sayın müdürümüzle karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Verimli geçen ziyaretimizin akabinde gün içerisinde vilayetimize dönerek çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ettik. Kastamonu Sıhhat Müdürümüz Sayın Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok ve idaresine misafirperverlikleri ve yakın ilgilerinden ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kastamonu Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok ise kursiyerlere ’başarılar’ diledi.

Türkiye’de ilk kez üretildi: Kazakistan’dan sonra Filipinler’e ihraç edildi

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye’de birinci kere Trabzon’da üretilen taşınabilir beton mikseri dünya pazarına açıldı. Türkiye’nin yerli malı dokümanlı birinci taşınabilir beton mikserini her türlü toprağa uygun tasarlanırken, üretilen mikserler Kazakistan’dan sonra Filipinler’e de ihraç edildi.
Trabzon’da faaliyet gösteren Oymak Makine, Türkiye’de birinci kere taşınabilir beton mikseri üretti. 2015 yılında başlayan Ar-Ge çalışmalarının akabinde üretilmeye başlayan taşınabilir beton mikseri her türlü yere uygun tasarlandı. 600 litre kapasiteli boşaltma kapağına sahip mikserler yüksek basınçlı hidrostatik şanzıman, planet dişli akslar ile birlikte her türlü yerde tam hareket kabiliyetine sahip biçimde yapıldı. Türkiye’nin yerli malı evraklı birinci taşınabilir beton mikserini üreten firma 3,5 metreküplük beton kapasitesi sahip makineleri ile dünya pazarına açıldı.
Kazakistan’dan sonra Filipinler’e taşınabilir beton mikserini ihraç eden firma yetkilisi Fatih Suat Oyman, "Bu araç kendinden yüklemeli tip dediğimiz bir beton mikseri. Taşınabilir beton mikseri diyoruz. Bunun özelliği bir betonun üretilmesi için gerekli olan tüm gereçleri kendi kepçesi ile birlikte alıyor üzerinde mevcut bulunan su tankları yahut kimyasallar ile bir arada istediğiniz kalitelideki betonu hazırlıyor. Etrafındaki dökmek istediğiniz yere döküyor" dedi.

"Bu makine istediğiniz kalitedeki betonu istediğiniz anda üretme imkanı sağlar"
Trabzon’dan dünyaya üretim yaptıklarını kaydeden Oyman, "Diğer transmikserlerden ayıran özelliği istediğiniz kalitedeki betonu istediğiniz anda üretilme imkanı sağlar. Art kısmında bulunan karıştırma kazanlarında tartı önceller vardır. Bu da ne kadar malzemeyi yüklemenizi göstererek en verimli karışımı elde etmek için imkan sunar. Bu taşınabilir beton mikserleri firmamızın ikinci kesimidir. Daha evvel fındık başta olmak üzere besin süreci makineleri yapıyoruz. Buraya gelmemizdeki asıl temel gaye daha evvel şirketin kurucu Ümran Oyman’ın 80’li yıllarda hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonları üreterek kazandığı bir hidrolik deneyimi var. Bu tecrübeyi kullanarak şirketteki tüm arkadaşlarımızla birlikte hidrolik iş makineleri üzerinde çalışmalar yapmak istedik. 2015-2016 yıllarında daha farklı projelerde yaptık. Şimdi Türkiye’de üretilmemiş olan bir eser tercihi ile birlikte taşınabilir beton mikseri makinesine karar verdik. Bu mikserler bizim için ülkenin sonları içerisinde her bir metrekaresine hissettiğimiz sorumluluktan ötürü yerli malı evrakını de kazandırarak bu eserleri dünya pazarına sunmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Sloganımızda da yer aldığı üzere Trabzon’da dünyaya üretim yaparak Türk imalatını en düzgün halde burada üreterek işimizi en yeterli formda yapmaya çalışıyoruz" formunda konuştu.

"Bir çok bölgede çalışan makinelerimiz var"
Mobil beton mikserinin üretilmesi evresinde önemli bir Ar-Ge sürecinin olduğunu belirten Oyman, "Bu makinelerimiz yaklaşık 2-3 yıldır satışa sunuldu. Birinci olarak Kazakistan’da gönderdik. Son olarak ise Filipinler’e gönderdiğimiz makineler var. Önemli bir Ar-Ge süreci oldu. Projelendirme süreci ve en sonda da üretimle birlikte önemli bir çalışma süreci yaşadık. Eksiklikler giderilerek en verimli eseri ortaya çıkarmaya çalıştık. Uygulama alanında geri dönüşlerde bizim için çok değerli. Şuana kadar bir çok bölgede çalışan makinelerimiz var. Hoş geri dönüşler alıyoruz. Uygunlaştırılması gereken bir kısım varsa ona nazaran de bunları da sağlıyoruz. Dünya pazarında farklı ülkelerin eserleri var lakin Türkiye’de birinci kere üretildi" sözlerini kullandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.