Reklam
Reklam
kastamonu universitesi unides 5 doneminde turkiye birincisi oldu EY7ZuJn9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Kasım, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi, ÜNİDES 5. döneminde Türkiye birincisi oldu

Kastamonu Üniversitesi, ÜNİDES 5. devir müracaatlarında kabul edilen 39 projesi ile Türkiye genelinde en fazla projesi kabul edilen üniversite oldu.

Kastamonu Üniversitesi, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Takviye Programı” (ÜNİDES) 5. devir müracaatlarında Türkiye genelinde en fazla projesi kabul edilen üniversite oldu. Kastamonu Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından hazırlanan 39 proje, program kapsamında takviye almaya hak kazandı.

Gençlerin ferdî ve toplumsal gelişimlerine katkı sunmak maksadıyla hayata geçirilen ÜNİDES 5. devir proje müracaatları, 16 Eylül-15 Ekim 2025 tarihleri ortasında alındı. Kastamonu Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından hazırlanan projelerden 33’ü mahallî, 6’sı ulusal olmak üzere toplam 39 proje desteklenmeye hak kazandı. Program kapsamında öğrenciler, lokal projelerde 75 bin TL’ye, ulusal projelerde ise 125 bin TL’ye kadar mali dayanak alacak.

Desteklenen projeler, eğitim, psikoloji, sıhhat, beslenme ve diyetetik, etraf ve ekoloji, iş ve iktisat, işletme, finans ve bankacılık, mühendislik ve teknoloji, yazılım ve e-spor, tasarım ve hoş sanatlar, plastik sanatlar, kültür ve lisan çalışmaları, halk oyunları ve müzik, milletlerarası ilgiler, savunma sanayi ve teknik projeler, tıp ve hemşirelik, hayvancılık ve yaban hayatı, medya ve irtibat, münazara ve hitabet, toplumsal sorumluluk ve gönüllülük çalışmaları, kamu ve hukuk çalışmaları, turizm ve kültürel miras, STEM eğitim ve bilimsel farkındalık ile dijital okuryazarlık ve medya etik farkındalığı üzere çok çeşitli alanlarda yürütülüyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin son yıllarda araştırma, proje geliştirme ve girişimcilik alanlarında kaydettiği ilerlemelerin ulusal seviyede fark edildiğini vurgulayarak, maksatlarının bu başarıyı sürdürülebilir hale getirmek olduğunu tabir etti.Rektör Topal, “Üniversitemizin ÜNİDES projelerinde elde ettiği bu muvaffakiyet, sadece niceliksel bir gösterge değil; tıpkı vakitte bilimsel üretkenliğimizin, yenilikçi yaklaşımımızın ve araştırma potansiyelimizin bir yansımasıdır. Akademik çalışanımız ile öğrencilerimizin özverili çalışmaları, Üniversitemizi proje üretimi ve yenilik ekosistemi alanında ülkemizde öne çıkan bir pozisyona getirmiştir. Bu başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimize ve proje gruplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Topal, desteklenen projelerin toplum genelinde yarar üretmeyi amaçladığını belirterek, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a verdikleri takviye için teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
a72eaa1e 3fd4 4cd5 bf1a 4331915fc4a0
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
17 Mayıs, 2026 13:43 tarihinde yayınlandı
0

Siber dolandırıcılık operasyonunda 18 kişi tutuklandı

Karabük merkezli yürütülen siber dolandırıcılık operasyonunda, yatırım vaadiyle vatandaşları dolandırdığı belirlenen 18 şüpheli tutuklandı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile ilgili şube müdürlüklerince müşterek gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, sosyal medya üzerinden yatırım yaparak yüksek kazanç elde etme vaadiyle dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik operasyon düzenlendi.

Edinilen bilgilere göre, Karabük’te bir vatandaşın yaklaşık 4 milyon lira dolandırıldığı yönündeki ihbarı üzerine ekipler tarafından 10 ay süren planlı çalışma başlatıldı. Yapılan incelemelerde şüphelilerin, sosyal medya üzerinden verdikleri reklamlarla vatandaşları sahte yatırım sistemlerine yönlendirdiği belirlendi.

Şüphelilerin, oluşturdukları kayıt formları aracılığıyla ulaştıkları kişilerle E-Sim üzerinden alınan sanal numaralar kullanılarak WhatsApp üzerinden iletişime geçtiği, mağdurlara sahte yatırım uygulamaları indirterek yatırım danışmanlığı adı altında yönlendirmelerde bulunduğu tespit edildi. Zanlıların, ilk aşamada küçük miktarlarda kâr payı göndererek güven kazandıkları, daha sonra ise yüksek kazanç vaadiyle yüklü miktarlarda para topladıkları öğrenildi.

Elde edilen suç gelirlerinin paravan şirketler aracılığıyla farklı şahıs hesaplarına aktarıldığı, ardından kripto para borsaları üzerinden işlem yapılarak suç gelirlerinin aklanmaya çalışıldığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında toplam 28 şüpheli hakkında işlem başlatılırken, şüphelilerin Karabük ile birlikte 38 ilde 46 kişiyi toplam 87 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik 13 Mayıs 2026 tarihinde Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Ankara, Antalya, Gaziantep ve Mersin’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan 27 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 7’si savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla salıverildi. Mahkemeye çıkarılan 18 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firari 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin