Reklam
Reklam

Açıklamada, ” Yanlış demiştik, haklı çıktık” denildi

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mart, 2017 15:20 tarihinde yayınlandı
0

Yenice Ormanlarına katık atık bertaraf tesisi kurulacağı haberi üzerine kurulan “Yenice Platformu” adına gelişmelerle ilgili bir açıklama yapıldı

Karabük yerel medyasında yayınlanan bir haber üzerine Yenice Platformu  düşüncelerini kamuoyuyla paylaştı. Kamuoyuna yönelik  verilen mesajda, ” Orman içine yapılacak katı atık bertaraf tesisi konusunda tepki gösterdiğimizde  belli çevrelerce eleştirildik. Ancak, bugün geldiğimiz noktada haklı olduğumuz ortaya çıktı. Bizler, Aşağıkızılcaören  köyünde bitme noktasında olan tesisin heyelana maruz kalmadığını, böyle olsa bile fore kazık çakılarak bunun önlenebileceğini dile getirmiş ve  bunun maliyeti artırmayacağını, milli servetin heder edilmemesi gerektiğini vurgulamıştık.

Haberde bu tesisle ilgili iki önemli vurgu yapılmıştır. Bunlardan birisi, orman içinde tespit edilen yerin heyelan bölgesi olması, ikincisi ise Aşağıkızılcaören köyündeki tesisin bulunduğu mahalde heyelan olmadığıdır. İlimizin önemli jeologlarından Sayın Ahmet  Öztürk, Kızılcaören köyüyle ilgili kamuoyuna yanlış bilgi aktarılarak bilgi kirliliği oluşturulduğunu belirtmiş ve buradaki kaymanın  inşaat sırasında  çıkan toprak yığılmasının  aşırı yağışlar sonrasında oluşan baskıyla kaydığını ifade etmiştir. Bu  bizim haklılığımızı  ortaya koyan bilimsel bir açıklamadır. Sayın Ahmet Öztürk, böyle tesisin yapımı için en uygun yerin Kızılcaören köyündeki alan olduğunu da belirterek milli servetin heder olmaması yönünde önemli bir uyarıda bulunmuştur.

Gelinen son nokta mücadelemizin haklılığını teyit eden bir durumdur. Kamuoyuna saygı ile duyururuz” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te bir kişi bahçede ölü bulundu

128652d7 f601 46a1 a252 26baba4c4857
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 09:44 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’te dut toplamak için ağacı silkelediği sırada fenalaştığı değerlendirilen bir kişi, evin bahçesinde ölü bulundu.

Olay, 5000 Evler Bahçelievler Mahallesi 2. Cadde’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Dursun Kurt’u (60) babasına ait evin bahçesinde yerde hareketsiz yatar vaziyette gören komşuları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Kurt’un yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Dursun Kurt’un cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Öte yandan, dut toplamak için ağacı silkelediği sırada fenalaştığı değerlendirilen Kurt’un son bir haftadır çevresindekilere kendisini hasta hissettiğini ve halsizlik yaşadığını söylediği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin