Açıklamada, " Yanlış demiştik, haklı çıktık" denildi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İmsaka kalan --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mart, 2017 15:20 tarihinde yayınlandı
0
0

Açıklamada, ” Yanlış demiştik, haklı çıktık” denildi

Yenice Ormanlarına katık atık bertaraf tesisi kurulacağı haberi üzerine kurulan “Yenice Platformu” adına gelişmelerle ilgili bir açıklama yapıldı

Karabük yerel medyasında yayınlanan bir haber üzerine Yenice Platformu  düşüncelerini kamuoyuyla paylaştı. Kamuoyuna yönelik  verilen mesajda, ” Orman içine yapılacak katı atık bertaraf tesisi konusunda tepki gösterdiğimizde  belli çevrelerce eleştirildik. Ancak, bugün geldiğimiz noktada haklı olduğumuz ortaya çıktı. Bizler, Aşağıkızılcaören  köyünde bitme noktasında olan tesisin heyelana maruz kalmadığını, böyle olsa bile fore kazık çakılarak bunun önlenebileceğini dile getirmiş ve  bunun maliyeti artırmayacağını, milli servetin heder edilmemesi gerektiğini vurgulamıştık.

Haberde bu tesisle ilgili iki önemli vurgu yapılmıştır. Bunlardan birisi, orman içinde tespit edilen yerin heyelan bölgesi olması, ikincisi ise Aşağıkızılcaören köyündeki tesisin bulunduğu mahalde heyelan olmadığıdır. İlimizin önemli jeologlarından Sayın Ahmet  Öztürk, Kızılcaören köyüyle ilgili kamuoyuna yanlış bilgi aktarılarak bilgi kirliliği oluşturulduğunu belirtmiş ve buradaki kaymanın  inşaat sırasında  çıkan toprak yığılmasının  aşırı yağışlar sonrasında oluşan baskıyla kaydığını ifade etmiştir. Bu  bizim haklılığımızı  ortaya koyan bilimsel bir açıklamadır. Sayın Ahmet Öztürk, böyle tesisin yapımı için en uygun yerin Kızılcaören köyündeki alan olduğunu da belirterek milli servetin heder olmaması yönünde önemli bir uyarıda bulunmuştur.

Gelinen son nokta mücadelemizin haklılığını teyit eden bir durumdur. Kamuoyuna saygı ile duyururuz” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte subat ayinda 332 konut 33 is yeri satildi uXvESa9p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Şubat ayında 332 konut, 33 iş yeri satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre Karabük’te 2026 yılı Şubat ayında 332 konut, 33 iş yeri satıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2026 yılı Şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerini yayımladı.

Buna göre, Türkiye genelinde Ocak ayında ilk el konut satışı 37 bin 785, ikinci el konut satışı 86 bin 764 olmak üzere toplam 124 bin 549 konut olarak gerçekleşti.

Batı Karadeniz illerinden Karabük’te Şubat ayında 235’i ikinci el olmak üzere toplamda 332 konut satıldı. İşyeri satışları üzerinden ise 28’i ikinci el olmak üzere toplam 33 iş yeri satışı da gerçekleşti.

Aynı dönemde Zonguldak’ta ise 524 konut, 75 iş yeri, Bartın’da ise 164 konut, 23 iş yerisatışı gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin