Abaoğlu'ndan Sükunet Çağrısı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Eylül, 2022 07:32 tarihinde yayınlandı
0
0

Abaoğlu’ndan Sükunet Çağrısı

Yenice Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu;  Yenice’nin doğal güzellikleri, yatırımları, yapılacak olan hizmetlerle gündeme gelmeyip, polemiklere, üst telden, nefreti yayan konuşmalara sahne olduğunu belirterek, “Savaşa gitmiyoruz, sükunete davet ediyorum” dedi.

Başkan Cevdet Abaoğlu; Yenice adına yapılacak her türlü oluşumda taraf gözetmeksizin yer alacaklarını ifade ederek şu açıklamayı yaptı:

“İlçemiz doğal güzellikleri, yatırımları, yapılacak olan hizmetlerle gündeme gelmeyip, polemiklere, üst telden, nefreti yayan konuşmalara sahne oluyor.

Bilindiği üzere uzunca bir süredir kamuoyunu meşgul eden bir Yenice Belediye Başkanı var. Evvela birlik ve beraberliği vurgulayan, birlikte yaptık, yine yaparız diyen ama birlik ve beraberliği hiç sevmeyen, bir beraber olunmaması için elinden geleni yapan bir belediye başkanı.

Kimseden korkum yok hodri meydan diyen, halının ucundan herkes tutmalı sadece ben değil diyen ama kendisine selam verileceği zaman el uzatmayan, sırt dönen bir belediye başkanı.

İlçemizdeki birlik ve beraberliği bir nebze sağlamak adına bugüne kadar olayları yatıştıran, birlik beraberliği gündeme getirmeye gayret eden taraf olduk, olmaya da devam edeceğiz. Fakat tarafımız sıkça muhatap alınmış, önce yalancı ve iftiracı diye hitam edilmiş, sonra Sivil toplum örgütleri mangalda kül bırakmazlar, ama organizasyonlarda yok denmiş. Organizasyonlara gittiğimizde bizlere yer dahi göstermeyen, adımız anıldığında rahatsız olan, bir belediye başkanı.

Biz İlçemize yapılacak, yapılması planlanan yatırımların, hizmetlerin mücadelesinde olan, Esnafına-Sanatkarına, Halkına her türlü destek olan, hemşerisinin derdiyle dertlenen, derdine derman olmaya çabalayan, memleketimizin ileri refah seviyesine ulaşmayı düstur edinen bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu sebeple muhatapları sükunete davet ediyor, ilçemiz adına yapılacak her türlü oluşumda taraf gözetmeksizin olacağımızı beyan ediyoruz.” (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin