Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KARDEMİR, TCDD’nin Teker ihalesini kazandı

Kardemir Yayın: 18.09.2020 12:18 |Güncelleme:28.12.2023 11:59
KARDEMİR, TCDD’nin Teker ihalesini kazandı

Türkiye’nin ilk ve tek demir yolu tekerleği üretim tesisine sahip olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir yolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş.’nin demir yolu tekerleği ihalesini kazandı.
Şirketten yapılan açıklamada, Türkiye’nin demir ve çelik ürünleri alanında yapmış olduğu ithalatlara karşı ürün geliştirme çalışmalarını sürdüren şirketin, Taşımacılık A.Ş.’nin ihtiyaç duyduğu ve ihale ettiği monoblok demir yolu tekerleği ihalesini kazanarak satışını gerçekleştirdiği belirtildi.
Yapılan açıklamada, “Yaklaşık bin 600 adet monoblok demir yolu tekerleği için açılan ihalede, ülkemizin tek yerli üreticisi unvanıyla yer alarak milli servetimizin yurt içinde kalmasına katkı sağladık. Yapacağımız ürün geliştirme çalışmaları ile iç piyasamızın ihtiyaçları ile birlikte uluslararası pazarlardaki tekerlek ihtiyacını da karşılayarak ülkemize döviz girdisi sağlamayı hedeflemekteyiz. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk ve tek demir yolu rayı üreticisi olan şirketimiz, TCDD’ye yakın zamanda gerçekleştirmiş olduğu yaklaşık 30 bin ton ray tedariki ile de ülkemiz raylı ulaşımlarına katkısını sürdürüyor. Tamamı ithalatla karşılanan ülkemiz demir yolu tekerleği ihtiyacının, yerli kaynaklar ve milli üretim ile karşılanmaya başlanmasının, ülkemize, TCDD’ye ve şirketimize hayırlı olmasını dileriz” denildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Sağlık Yayın: 07.05.2024 08:00
İhlas Haber Ajansı

Samsun’da 11. Yeşilay Bisiklet Turu gerçekleşti. Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın da pedal çevirdiği bisiklet turunda sağlıklı yaşama dikkat çekildi.

Türkiye genelinde 11’incisi düzenlenen ‘Yeşilay Bisiklet Turu’ Samsun’da da yapıldı. Bisiklet turuna Vali Orhan Tavlı, il müdürleri, Yeşilay gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı. Atakum ilçesinde bulunan Gençlik Merkezi önünde toplanan bisikletliler yaklaşık 10 kilometre pedal çevirerek Çobanlı İskelesi’nde kadar giderek oradan tekrar Atakum Gençlik Merkezi önüne geri döndü. Etkinlik hakkında bilgi veren Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun Şube Başkanı Emre Güneş, “Sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek düsturuyla yaptığımız çalışmalarla bisiklet turumuza katılıyoruz. 7’den 70’e herkesi spor yapma noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Samsun Yeşilay olarak bizler de sağlık bir nesli yetiştirmek için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı da katılanlara teşekkür ederek yeni Yeşilay gönüllülerinin yetiştiğini söyledi. Etkinlik fotoğraf çekimi ile son buldu.